fbpx
Mestnik
Aktualno Društva Vrtci, šole, študij

Ekipa prve pomoči OŠ Vavta vas zmagala

Na 17. tekmovanju ekip prve pomoči OŠ, ki so se ga udeležile ekipe prve pomoči OŠ Šmarjeta, Brusnice, Otočec, Stopiče, Šentjernej in Vavta vas je zmagala slednja.

Tekmovanje je potekalo v OŠ Otočec, ki je na začetku pozdravila ekipe prve pomoči z nastopom otroškega zborčka in pozdravom ravnateljice  OŠ Otočec. V tekmovalnem delu so se ekipe pomerile v teoretičnem znanju iz prve pomoči in zgodovine RK in v praktičnem znanju prve pomoči na treh situacijah, na katerih so učenci pomagali po dvema ponesrečencema. Pomembnost znanja prve pomoči se kaže na vsakem koraku in največ kar se učenci lahko naučijo za življenje je znanje, da lahko rešujejo ali pomagajo rešiti življenje. Zato je pomembno, da sodeluje čim več šol, čeprav se je poznalo, da je epidemija zelo oklestila število ekip prve pomoči po OŠ.

Na koncu sicer je zmagala najboljša ekipa prve pomoči iz OŠ Vavta vas, ki se bo udeležila regijskega tekmovanja ekip prve pomoči OŠ. Naj poudarimo, da so vsi, ki so se udeležili tekmovanja za nas zmagovalci, je poudarila predsednica Območnega združenja RK Novo mesto Danica Novak Malnar. Drugo mesto je po točkah zasedla ekipa OŠ Šmarjeta, tretje pa ekipa OŠ Šentjernej.

OZRKNM.

Sorodni članki

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih