fbpx
Mestnik
Zmagovalna ekipa PP OŠ Vavta vas.
Aktualno Novice

Ekipe prve pomoči na šolskem tekmovanju

Na 18. tekmovanju ekip prve pomoči OŠ, ki so se ga udeležile ekipe prve pomoči OŠ Šmarjeta, Brusnice, Otočec, Stopiče, Grm, Žužemberk in Vavta vas, je zmagala OŠ Vavta vas. Tekmovale so še ekipe iz območja sevniškega RK in sicer iz OŠ Milana Majcna Šentjanž 1 in 2 ekipa in OŠ Boštanj, med njimi je zmagala ekipa prve pomoči OŠ Boštanj. Tekmovanje je potekalo v Olimpijskem centru v Podbrezniku. 

V tekmovalnem delu so se ekipe pomerile v teoretičnem znanju iz prve pomoči in zgodovine RK. V praktičnem znanju prve pomoči pa so pomagali ponesrečenim pri nesreči na bazenu, nesreči v gospodinjstvu in na kolesarskem treningu. Na vsaki od situacij so učenci reševali po dva ponesrečenca.

Pomembnost znanja prve pomoči se kaže na vsakem koraku in največ kar se učenci lahko naučijo za življenje je znanje, da lahko rešujejo ali pomagajo rešiti življenje. Območno združenje RK Novo mesto, ki je organiziralo tekmovanje, spodbuja šole, da usposabljajo učence za prvo pomoč tudi tako, da izobražujejo njihove mentorje. Mentorji pa prenašajo znanje na učence, najboljših šest potem izberejo, da se uvrstijo na tekmovanje.

Na koncu sta sicer zmagali najboljši ekipi, ki se bosta udeležila regijskih tekmovanj, vendar vsi, ki so se udeležili tekmovanja so za nas zmagovalci. Drugo mesto je na območju novomeškega RK po točkah zasedla ekipa OŠ Šmarjeta, tretje pa ekipa OŠ Grm. Čestitamo prav vsem.

Dogodek poteka v okviru projekta Varcities, v katerem sta partnerja Razvojni center Novo mesto in občina Novo mesto in je sofinanciran s strani programa Obzorje 2020.

Barbara Ozimek, sekretarka

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih