fbpx
Mestnik
dijaskisvet
Aktualno Dogodki Vrtci, šole, študij

Fakultete v Novem mestu bodo večinoma izvajale predavanja po modelu C

Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport ter Nacionalni inštitut za javno zdravje sta v sodelovanju z Rektorsko konferenco Republike Slovenije, Univerzo v Ljubljani, Univerzo v Mariboru, Univerzo na Primorskem, Univerzo v Novi Gorici, s Študentsko organizacijo Slovenije, s Sindikatom vzgoje, izobraževanja, znanosti in kulture v Sloveniji in z Visokošolskim sindikatom Slovenije, pripravila smernice za zimski semester študijskega leta 2020/21.

Ob trenutni epidemiloški situaciji se študijska dejavnost organizira v živo, če je pri izvedbi mogoče zagotoviti dosledno upoštevanje priporočil NIJZ. Prednost naj imajo tisti deli učnih enot, pri katerih sodelujejo manjše skupine študentov/-k in kjer prostorske kapacitete zagotavljajo pogoje za varno izvedbo v skladu s priporočili NIJZ.

Kako bodo organizirana predavanja v Novem mestu

Na Višji strokovni šoli Novo mesto bodo študijsko leto 2020/21 pričeli izvajati po modelu C, kar pomeni, da bo del vsebin izveden na šoli del vsebin pa na daljavi. Na šoli bodo tudi uvodne dneve organizirali na daljavo. Na fakulteti za informacijske študije je prav tako uvodni teden organiziran online. Za naprej še nimajo točno določeno, ali se bo izobraževanje izvajalo na fakulteti ali od doma. “Trudili se bomo čim več predavanj izvesti na fakulteti, ker so rezultati boljši in prav tako so študentje bolj zadovoljni,” pravi dekanja Fakultete za zdravstvene vede doc.dr. Nevenka Kregar Velikonja. Spremljali bodo epidemološko situacijo in stvari glede na razmere prilagajali.

Univerza v Novem mestu

K.N.

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih