fbpx
Mestnik
Aktualno Kronika in policijska poročila

FOTO: Preiskava glede streljanja v Šmarjeti se nadaljuje

Kriminalisti Sektorja kriminalistične policije Policijske uprave Novo mesto nadaljujejo z intenzivno preiskavo in  ugotavljanjem vseh okoliščin streljanja v Šmarjeti. Zaključili so z ogledom kraja, kjer je prišlo do streljanja  na  policistko in policista ter z ogledom poškodovanega službenega avtomobila, opravili pa bodo tudi druga preiskovalna dejanja.

Policistki in policistu je bila nudena ustrezna pomoč, lažje poškodovano policistko so oskrbeli v bolnišnici in je že v domači oskrbi. Po zadnjih informacijah iz bolnišnice je 62-letni osumljenec kaznivega dejanja poskusa umora,  ki  se je s strelnim orožjem poškodoval sam, še vedno v smrtni nevarnosti.

Na spodnjih slikah si lahko ogledate v strelskem pohodu poškodovano policijsko vozilo.

Kazenski zakonik določa, da se z zaporom najmanj petnajstih let kaznuje, kdor koga umori s tem, da mu vzame  življenje iz morilske sle, iz koristoljubnosti, zato da bi storil ali prikril kakšno drugo kaznivo dejanje, iz brezobzirnega  maščevanja ali iz kakšnih drugih nizkotnih nagibov. Kdor je izvršitev naklepnega kaznivega dejanja začel, pa ga ni dokončal, se kaznuje za poskus, če gre za kaznivo dejanje, za katero se sme po zakonu izreči tri leta zapora ali hujša kazen, so nam sporočili s policijske uprave Novo mesto.

Sorodni članki

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih