fbpx
Mestnik
Foto: FB PKD
Aktualno Kronika in policijska poročila

VIDEO: Streljanje v občini Šmarješke Toplice

V Šmarjeti se je danes okrog 16. ure streljalo, je sporočila policija. Policistka je bila v streljanju poškodovana. Strelec si je kasneje hotel soditi sam, vendar mu ni uspelo in je trenutno v bolnišnični oskrbi, so nam zaupali na policijski postaji Novo mesto, kjer so nas sprejeli predstavnica za odnose z javnostjo Alenka Drenik, vršilec dolžnosti generalnega direktorja policije Senad Jušić ter pomočnik direktorja policijske uprave Andrej Zbašnik.

Policistka in policist PU NM sta danes okrog 14. ure izvajala kontrolo prometa v Šmarjeti. Zaradi suma vožnje pod vplivom alkohola sta odredila alkotest 62-letniku, ki prihaja iz vasi Radovlje. V krvi je imel 0,61 mg alkohola. Vzela sta mu vozniško dovoljenje, prepovedala nadaljnjo vožnjo, sam pa si je uredil prevoz do doma.

Policista sta naprej opravljala kontrolo prometa, ko sta istega voznika zopet zagledala v vozilu. Voznik je stopil iz vozila, na zadnji sedež je posegel po orožje in začel streljati s puško proti policistki, ki jo je poškodoval v desno ramo. Policista strelnega orožja nista uporabila.

Čez 10 minut je bila policija obveščena, da si je kršitelj cestnih predpisov hotel soditi sam. Strelec je preživel in je trenutno v bolnišnici.

Več informacij lahko pričakujemo v naslednjem tednu.

Foto: FB PKD

Sorodni članki

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih