fbpx
Mestnik
Aktualno Dogodki Kultura Zanimivosti & Zabava

FOTO: Šerbedžija in Zapadni Kolodvor razprodani na Muzejskih vrtovih

V petek, 7. 7. so karte za koncert Radeta Šerbedžije, ki je nastopil v spremstvu glasbene skupine Zapadni Kolodvor, pošle že čez dan. Rade Šerbedžija, sicer eden izmed največjih igralskih legend na območju bivše Jugoslavije, bi lahko postal tudi sinonim za šanson, poezijo in vino.

Novomeščani so v petek lahko poslušali najlepše ponarodele skladbe jugoslovanske mladosti, ki jih je zapel Šerbedžija, oče petih otrok, repertoarju pa je dodal tudi nekaj slovenskih narodnih. Zgodbe, ki jih je pripovedoval skozi glasbo, so pritegnili tako mladega kot tudi starejšega poslušalca, ki se je pridružil prvemu koncert Festivala novomeško poletje.

»Veliko potujem in vidim, kako je šel ta svet k vragu, kako je ljudem vse težje. Mislim, da morajo tisti, ki so javno izpostavljeni, narediti vse, kar je v njihovih močeh, da ljudem posredujejo vsaj osnovno dozo optimizma,«

Rade Šerbedžija, Delo

Družinski prijatelj Toma Cruisa publike ni pustil ravnodušne, kar se je slišalo tako ob skupnem prepevanju skladbe Moja draga-Bella ciao, kot tudi ob zaključku koncerta z bučnim aplavzom občinstva.

D.B.

Sorodni članki

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih