fbpx
Mestnik
Aktualno Dogodki

Z Radetom Šerbedžijo se nocoj pričenja Festival novomeško poletje

Rade Šerbedžija je zagotovo ena največjih igralskih legend nekdanje skupne države. Tudi v slovenski glasbeni krajini je od vedno občudovan, saj je svoj pečat mnogim generacijam pustil z zdaj že ponarodelimi: Barbara, Ne daj se Ines in številnimi drugimi skladbami.

Za svoje igralske stvaritve je prejel številne prestižne nagrade, njegova sijajna igra pa je vzbudila zanimanje tudi tujih režiserjev in tako se je na velikem platnu že večkrat znašel v družbi svetovno znanih igralskih imen, kot so Vanessa Redgrave, Tom Cruise, Clint Eastwood in Stanley Kubrick. Leta 2000 je ustanovil tudi gledališče Ulysses na hrvaških Brionih. Ob številnih filmskih, gledaliških in televizijskih vlogah je Rade Šerbedžija posnel tudi šest odmevnih glasbenih albumov.

Svoj izjemni igralski talent združuje s prodorno odrsko interpretacijo šansonov, proze in poezije, ki jim za posladek doda še kakšno življenjsko anekdoto. Skupaj z vrhunskimi glasbeniki iz skupine Zapadni kolodvor bo ustvaril umetniško-glasbeni večer na čarobnih Muzejskih vrtovih. Otvoritev v hollywoodskem stilu, ki je ne smete zamuditi!

Zapadni kolodvor so: Antun Stasić (violina), Marjan Krajna (harmonika), Jura Vrandečić (bas), Pere Ištvančić (kontrabas), Brano Bogunović-Pif (kitara), Ranko Purić (bugarija) in seveda Rade Šerbedžija (glas).

Sorodni članki

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih