fbpx
Mestnik
Aktualno Novice Politika

Gibanje v nočnem času omejeno, turistične rezervacije za prehod niso več izjema, druženje do največ 6 oseb!

Kot je znano, je včeraj vlada razglasila epidemijo v Sloveniji, ukrepi bodo odslej pravno utemeljeni, tako tudi kaznovanje neupoštevanja slednjih. Vlada tako nadaljuje z zaostrovanjem ukrepov. Od danes od polnoči naprej bo veljala omejitev zbiranja ljudi iz 10 oseb na 6, med katerimi so po številčnosti izjema le družine. V slednje se štejejo vse osebe iz istega gospodinjstva, torej v primeru, da oče, mama in otroci živijo skupaj z babico, dedkom, se vse skupaj smatra kot družino.

Gibanje nedovoljeno od 21.00 do 6.00, globe od 400 do 4.000 evrov

Poleg manjših skupin od polnoči naprej velja tudi začasna omejitev gibanja, saj bo od 21.00 do 6.00 gibanje brez razloga prepovedano. Ponovno so tudi tu izjeme, denimo prihod in odhod na delo, življenjsko ogrožujoče situacije (izliv vode, požar, zdravstvena oskrba …) in podobno. Gibanje bodo nadzorovali policisti ter zdravstveni inšpektorat. V kolikor oseba, ki se bo v tem času gibala zunaj, ne bo imela ustreznega razloga, bodo policisti podali prijavo zdravstvenemu inšpektoratu, v nekaj dneh pa bo kršitelj prejel pisemsko pošiljko iz NIJZ, v kateri bo navedena višina kazni. Globe znašajo od 400 do 4.000 evrov.

Turistične rezervacije niso več izjema!

Od jutri naprej bodo prav tako izjeme za prehod med regijami, ki so jih navajali v prejšnjem tednu, prenehale veljati, med drugim tudi prehajanje zaradi rezervacij v turističnih nastanitvah. Zato je potrebno čim prej urediti preklic tovrstnih rezervacij. Kot je Aleš Hojs pomiril, bo veljavnost bonov podaljšana, zato bo časa za izkoristek še dovolj.

M.K.

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih