fbpx
Mestnik
Festival Sem glasba, sem mesto
Foto: Boštjan Pucelj
Aktualno Dogodki

Glasbeni festival Sem glasba, sem mesto

Otvoritev 8. glasbenega mednarodnega festivala Sem glasba, sem mesto je potekala v ponedeljek s Pihalnim orkestrom Krka pod taktirko belgijskega dirigenta Barta Picqueurja.

Obiskovalci festivalskih dogodkov bodo imeli priložnost doživeti utrip Novega mesta s pomočjo turistično obarvanega spremljevalnega programa.  

Ogledali si bomo lahko še:

31. 5. 2023 ob 19.30 – KONCERT NAGRAJENCEV 4. TEKMOVANJA SGSM 2022

Raznolik koncertni program bo tudi letos pospremilo mednarodno pevsko tekmovanje v operi in samospevu, ki bo petič v Novo mesto privabilo mlade pevce iz Slovenije in tujine

1. 6. 2023 ob 19.30 – KONCERT: OSEBNA NAD ŽANRSKA IZPOVED

Harmonikar in skladatelj Jure Tori igra melodije, ki dišijo po vinu in zemlji, poeziji in plesu, hrepenijo po soncu kadar so ujete v temnih rudniških rovih.

S svojim avtorskim pečatom pravzaprav z zvokom riše zgodbe, ki si jih ni težko vizualizirati. Pesmi vas zibljejo iz enega v drug kader, iz enega v drug vzdih, izdih, poljub … dotik.

Tokrat bo nastopil skupaj z avstrijskim kontrabasistom Wolframom Derschmidtom.

3. 6. 2023 ob 19.30 – FINALE TEKMOVANJA S SIMFONIČNIM ORKESTROM CANTABILE

V kategoriji opera bodo tekmovalke in tekmovalci svoj finalni nastop izvedli ob spremljavi simfoničnega orkestra in tako doživeli edinstveno izkušnjo.

ZNM.

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih