fbpx
Mestnik
Aktualno Avto-moto Novice

Google posodablja novomeške ulice

Kot poročajo z Informacijskega pooblaščenca (ip-rs.si) se je Google po skoraj osmih letih odločil posodobiti zemljevide 38-ih slovenskih mest, med katerimi so tudi Novo mesto, Črnomelj, Krško in Trebnje.

Ameriški spletni velikan Google, je svojo aplikacijo Street View v uporabo pognal že poleti leta 2013, ko je svoje avtomobile poslal po svetu in s pomočjo snemanja ulic  omogočil raziskovanje skoraj celotnega sveta v realnem, 360-stopinjskem pogledu mest, cest, stavb, kulturnih in naravnih znamenitosti.

Brez načrta po 38-ih Slovenskih mestih in krajih

Ker se seveda mesta skozi leta precej spreminjajo (zadnje slovenske fotografije so namreč posnete kar 8 let nazaj), so se pri Googlu odločili Slovenijo “posodobiti”.  Med mesti, po katerih bo v teh dneh (oziroma mesecih) vozil Googlov avtomobil pa so tudi že v uvodu omenjena dolenjska mesta.

Z zamegljenimi obrazi in registrskimi tablicami

Tudi tokrat se bodo pri Googlu še posebej ukvarjali z zasebnostjo, saj bodo obraze in registrske tablice na prevoznih sredstvih zameglili. Seveda pa se med posnetki najdejo tudi prizori, ki jih nehote oziroma nenamerno ujamejo kamere in so nekaterim strašno zabavne in smešne, nekateri pa bi raje videli, da jih pri Googlu odstranijo oziroma zabrišejo. Če se boste znašli v takšnem položaju, imate zmeraj možnost (v kolikor so na fotografiji vaš obraz, telo, hiša ali avtomobil), fotografijo umakniti.

Zahtevate lahko tudi zameglitev vaše nepremičnine s klikom na povezavo “prijavi težavo” v desnem spodnjem kotu.

N.Š.

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih