fbpx
Mestnik
Aktualno Novice

Hare Krišna so prepevali čez Glavni trg

Včeraj popoldne se je v Novem mestu pojavila skupina ljudi, ki so prepevali “Hare Krišna”, delili so knjige in piškote. Vsak dan obiščejo eno slovensko mesto in si želijo dvigniti vibracije ljudi.

Kdo so ti ljudje? To so skupine menihov in njihovih prijateljev, ki delujejo v mednarodni skupnosti za zavest Krišne, po domače jim rečemo kar – “harekrišnovci”. Gre za versko skupnost, ki izvira iz hinduizma. Njihova osnovna filozofija izvira na na nekaj tisoč let starih vedskih spisih. Njihov glavni nauk je, da ljudje nismo telesa pač pa večna duhovna duša, del in delčki Boga.

S petjem mantre ob spremljavi inštrumentov po njihovem pomeni, da svojo duhovnost delijo z drugimi. Hkrati pa gre za trušč, ki v mestu ni nikogar zmotil, da bi poklical policijo zaradi kaljenja javnega reda in miru.

Ne pozabimo, da smo ljudje duhovna bitja, ki smo tudi materializirani v svojem telesu in naj bo Aristotelovo načelo aurea mediocritas (zlata sredina) vodilo za življenje.

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih