fbpx
Mestnik
Dogodki Aktualno Društva Novice

Na Dolenjskem nič ne “zaostajamo” z zapuščenimi živalmi v primerjavi z drugimi kraji

V Sloveniji je po uradni statistiki zapuščenih približno 10 tisoč mačk. V praksi je številka še mnogo večja. Društvo za zaščito živali Novo mesto prejme več sto klicev in sporočil o najdenih mačkah na leto.

Številke se ne zmanjšujejo, vsako leto je hujše in prav letos so zavetišča in društva še bolj obremenjena kot lani. “Žal smo vsi predolgo gledali stran, zdaj pa je problem zrasel že čez vse meje in trajalo bo, preden se zadeve vsaj za silo sanirajo”, pravijo iz Društva za zaščito živali NM. Kot najbolj kritično lokacijo v Novem mestu društvo izpostavi Trško Goro. Velikokrat so mladički najdeni in odvrženi tudi pri tovarni Adria mobil in pa pri Revozu. “Na srečo se nekatere zgodbe končajo srečno, zahvala gre čudovitim posvojiteljem”, pravijo.

Sterilizacije in kastracije so edini način za reševanje problematike

Tudi letos je MO Novo mesto spodbujala k odgovornem lastništvu živali in pripravila projekt sofinanciranja sterializacije in kastracije lastniških mačk. Od 1. septembra so bili na voljo boni za sofinanciranje sterializacije ali kastracije mačk. Na voljo so imeli 150 bonov v vrednosti 20 evrov, ki pa so pošli v dobrem tednu. “V kolikor bodo na voljo dodatna razpoložljiva sredstva v teh dneh in mesecih, pa želimo akcijo nadaljevati,” sporočajo iz MO Novo mesto.

K.N.

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih