fbpx
Mestnik
Aktualno Društva Košarka Novice Šport

Januarja liga, All Stars maja

Od januarja do aprila je v ŠC Livada v treh kakovostnih rangih potekala Rekreacijska liga Kralja Matjaža. Organizator tekmovanja je bil Zavod Novo mesto, liga pa je potekala pod pokroviteljstvom pivnice in picerije Kralj Matjaž. Sodelovalo je 22 ekip, štiri nove oz. kar 200 posameznikov. Minuli mesec se je tekmovanje sklenilo, organizatorji pa želijo, da se s tekmo zvezd postavi piko na i.

Strokovna komisija je strnila glave in sestavila seznam igralcev, ki so uvrščeni na All stars dogodek. Ob eminentnih košarkarskih imenih pa sta tu še dva selektorja. Belo ekipo bo vodil Slavko Seničar, črno pa Matjaž Cerkovnik, oba trenerja, selektorja pa sta v novomeški in slovenski košarki pustila globok pečat.

Prava podpora

»Od nekdaj se mi je zdelo prav, da vsi ti, ki smo končali svojo športno pot, in smo nekaj dosegli, košarka pa nam je nekaj dala, nekaj vračamo nazaj. Rekreacijska košarkarska liga Kralja Matjaža ima lepo tradicijo, na nas pa je, da to pomagamo vzdrževati. Dejansko gre za kohezijo dveh zgodb moje gostinske in košarkarske. Skupni imenovalec obeh zgodb je po eni strani zdrav način življenja Kralja Matjaža in vse kvalitetne sestavine, ki jih uporabljamo za pripravo pic, solat in burgerjev, kar se  združuje z zdravim športnim duhom, ki ga liga goji,« je povedal Matjaž Smodiš, nekdanji košarkarski as, danes pa tekmovanje poteka prav pod pokroviteljstvom njegove nove uspešne zgodbe – pivnice in picerije Kralj Matjaž.


»V Zavodu Novo mesto ne skrivamo navdušenja in ponosa, da smo s pravo mero športne trme in poguma uspeli zaključiti sezono Rekreacijske lige Kralja Matjaža v tako zahtevnih okoliščinah, kot so bile letošnje. Največja zahvala gre prav predstavnikom sodelujočih ekip, ki so se več kot vestno držali vseh dogovorov, ki smo jih sklenili pred začetkom lige v mesecu januarju. Po več kot dveh letih smo namreč ponovno uspeli ligo pripeljati do konca, kot pika na i pa sledi še tekma najboljših posameznikov minule sezone. All stars tekma je pravzaprav nagrada za vse, ki so sodelovali v letošnji izvedbi; košarkarje, sodnike, sponzorje, navijače in organizatorje. Upamo na sproščeno tekmo in veliko zabave, obenem pa na športen boj do zadnje minute. Dogodek bosta popestrili tudi tekmovanji v zabijanju in metanju trojk, zato v nedeljo vabimo v ŠC Livada vse košarkarske navdušence v čim večjem številu,« je v imenu organizatorjev svoje dodal Matjaž Kuzma, koordinator za šport v Zavodu Novo mesto.

»Kljub posebnim korona razmeram nam je uspelo izpeljati rekreacijsko ligo Kralja Matjaža v sezoni 2021/22. Tekmovanje je potekalo v treh ligah, sodelovalo je 22 ekip. Po uspešno zaključeni sezoni je pred nami še All Stars prireditev, kjer bomo na igrišču spremljali nekatere igralce rekreacijske lige. V vlogah selektorjev se bosta med sabo pomerila moja nekdanja soigralca v rekreacijski ligi Slavko in Matjaž. Prepričan sem, da bosta uspešna, prav tako pa se bodo z dobrimi potezami izkazali tudi izbrani igralci,«
 je svoje vtise strnil Bojan Jaklič, ki že vrsto let bdi in koordinira tekmovanje pod novomeškimi rekreativnimi koši, so zapisali v sporočilu za javnost.

All Stars Rekreacijske lige Kralja Matjaža 2017 – 2022:

All Stars Rekreacijske lige Kralja Matjaža 2022, 8.5. 2022
Ekipa Slavka Seničarja – Ekipa Matjaža Cerkovnika (17.30)

Ekipa Slavka Seničarja: Martin Povše (Tisk Šepic), David Mervar (ŠD Straža), Mario Križman (G Production), Sašo Stakič Vardijan (DND Spletne rešitve), Blaž Kestnar (Šmarkuc), Gašper Šeremet (G Production), Matej Somrak (Tomas računalništvo), Vasja Rastoder (Dripci), Primož Brulc (Brusnice), Lan Pečnik (Dripci). Selektor: Slavko Seničar

Ekipa Matjaža Cerkovnika: Veldin Aličič (Žoltasti Troti), Matej Venta (Legende), Miroslav Mišič (ŠDRM), Žiga Verbič (Stara cerkev), Benjamin Bevc (Slavka), Alen Kovač (Žoltasti Troti), Andrej Kramar (Tomas računalništvo), Žak Zupan (RIMP), Matej Nedanovski (Keragrad).
Selektor: Matjaž Cerkovnik

All Stars Rekreacijske lige Kralja Matjaža 2019, 17.3. 2019
Ekipa Smiljana Pavića – Ekipa Darka Klobučarja 75:82 

All Stars Rekreacijske lige Kralja Matjaža 2018, 8.4. 2018
Ekipa Simona Petrova – Ekipa Matjaža Smodiša 103:94

All Stars Rekreacijske lige Kralja Matjaža 2017, 23.4. 2017
Ekipa Simona Petrova – Ekipa Matjaža Smodiša 94:91

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih