fbpx
Mestnik
Aktualno Dogodki Novice Občina Ostalo

Jutri se vrača novomeški mestni potniški promet

V skladu z odlokom, ki ga je včeraj izdala vlada, se z jutrišnjim dnem, 15. decembrom 2020, v Mestni občini Novo mesto vnovič izvaja javni prevoz potnikov, in sicer v omejenem obsegu kot to določa obveznost potnikov in izvajalcev javnega prevoza.

Tako bodo od jutri dalje v Mestni občini Novo mesto odprte vse linije javnega potniškega prometa, delovale pa bodo v skladu s počitniškim delovnim časom, ki zadeva enak vozni red vseh linij z izjemo linije na relaciji Stopič. S predlaganimi spremembami se zagotavlja dosledno izvajanje higienskih priporočil Nacionalnega inštituta za javno zdravje.

Hkrati se tudi ukinja brezplačna uporaba parkirišč na parkirnem prostoru ob Težki vodi pri Kandijski cesti, v parkirni hiši ob športnem kompleksu Portoval ter na parkirnem prostoru na Trdinovi ulici, kjer je od jutri dalje parkiranje vnovič plačljivo.

Vlada je na včerajšnji dopisni seji sprejela, da se na območju celotne države javni linijski prevoz potnikov v medkrajevnem cestnem in železniškem prometu izvaja v skladu z modeli osnovnošolskega in srednješolskega izobraževanja. Javni linijski prevoz potnikov se izvaja v počitniškem režimu dokler poteka izobraževanje na daljavo. Javni linijski prevoz potnikov se izvaja v registriranem obsegu, ko se v šolah izvaja pouk za učence  katerekoli starostne skupine. Vse oblike prevoza potnikov v notranjem in mednarodnem cestnem in železniškem prometu in prevoz oseb z žičniškimi napravami se izvajajo v skladu z določili tega odloka in priporočili Nacionalnega inštituta za javno zdravje.

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih