fbpx
Mestnik
Aktualno Kultura Novice Starševstvo & otroci Zanimivosti & Zabava

Kam pa naj dam otroke? Z njimi v Tolmin na OverJam

OverJam More Than Reggae festival z deseto izvedbo od 15. do 20. avgusta ponuja pestro glasbeno bero in tudi popoldansko in večerno varstvo za otroke. Poletje je tu, kar lahko pomeni le eno: sezono glasbenih festivalov. Glasbeni festivali so popolna mešanica koncertov, umetnosti, kampiranja in skupnosti – popolnoma poglobljena izkušnja. Zakaj je ne bi izkusili s svojimi otroki?

Nobenega razloga ni, da bi glasbene festivale odpisali, ker ste starši in imate obveznosti. Sodobno starševstvo pomeni, da svoje otroke vključite v stvari, ki jih imate radi. Zato vabljeni na deseti mednarodni reggae festival OverJam, ki bo od 15. do 20. avgusta 2022 v Tolminu. Idilično sotočje Tolmina, ki se bohoti na bregovih rek Soče in Tolminke, bo 5 dni gostilo zvezde reggae glasbene scene, prepletene tudi z nekaj punck, etno, ska in hip hop ritmov. Pet dni, pet odrov in obilica izbranih aktivnosti tako za odrasle kot za otroke.

Varstvo in aktivnosti za otroke

Letošnji OverJam je neizogiben dogodek za vse tiste, ki poleg glasbe želite preživeti čudovite počitnice v idiličnem okolju z unikatnim festivalskim vzdušjem. In seveda z otroki.

OverJam ob 10. obletnici ponuja več kot le reggae. Na OverJam glasbenem festivalu ni najbolj zanimivo le prepevanje ob različnih glasbenih nastopih, kot so Banda Berimbau, Kočevska Orkestra, Elvis Jackson, Jesse Royal in Kiril Djaikovski, pa The Abyssinians, Skarra Mucci & Dub Akom Band, One Dread, Emeterians, Mellow Mood, Max Romeo,  Sista Nancy Feat. Legal Shot in Raggalution ter Deliman + Gregory Ras G, Siti Hlapci in Forelock, ampak tudi otroške delavnice s poslikavo obraza, jogo za otroke, plesnimi delavnicami, kreativnimi delavnicami in igrami ter filmskim večerom za otroke in prebiranjem pravljic za lahko noč.

OverJam ni zgolj zabava za odrasle.

Če boste prišli z otroki, vas vabimo, da jih pripeljete na ustvarjalne in športne delavnice v sklopu programa OverJam4Kidz, kjer bodo strokovni animatorji poskrbeli za vaše najmlajše, medtem ko se lahko vi sproščate ob pogledu na smaragdno reko. Aktivnosti za otroke bodo potekale vsak dan, od ponedeljka 15. avgusta do vključno petka, 20. avgusta v treh dnevnih terminih. Brezplačno. Varstvo je zagotovljeno v različnih jezikih. Letos prvič nudimo tudi večerno varstvo. Ob 19. uri bo namreč na sporedu večerni otroški kino ali branje pravljic za lahko noč, zabava v pižamah ali pa opazovanje nočnega neba.

OverJam4Kidz je unikaten program za otroke, v sklopu katerega strokovni animatorji in prostovoljci poskrbijo, da se imajo otroci še posebej lepo, se ob tem česa naučijo in sprostijo na otroške načine. Dva prostora, eden na plaži, drugi ob OverJam-ovi vasi, sta skrbno varovana in opremljena z orodjem za ustvarjanje in zabavo. Otroci ob prijavi v program prejmejo še darilo dobrodošlice, njihova vstopnica pa vključuje še brezplačne tople tuše in poseben popust na “merch” stojnici.

Če si želite nekaj prostih, brezskrbnih ur zase, Tolmin z okolico ponuja ogromno aktivnosti, lahko pa se predajate festivalskemu vzdušju, medtem ko vaši otroci uživajo ob njim zanimivem programu.

Cena vstopnic

Vstopnice so še vedno na prodaj na uradni spletni strani festivala overjamfestival.com, na Eventimu in na bencinskih servisih Petrol v Sloveniji. Cena vstopnice za cel festival je 175 evrov. Dnevne vstopnice stanejo 55 evrov, za otroke stare od 4 do 12 let pa 15 evrov. Tridnevna vstopnica na dan festivala ob vhodu na prizorišče stane 145 evrov. Cena celotedenske festivalske vstopnice za otroke od 4. do 12. leta znaša 55 evrov. Mlajši od 4 let in spremljevalci invalidov s potrdilom, vstopajo brezplačno. Cena vstopnic vključuje dostop do kampa in številne druge storitve.

Na festivalu bo na voljo tudi pestra in kakovostna ponudba hrane za vse okuse.

Vse dodatne informacije so na voljo na https://overjamfestival.com/sl/

Ekipa OverJam

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih