fbpx
Mestnik
FOTO: MONM.
Aktualno Gospodarstvo Kronika in policijska poročila Novice Starševstvo & otroci

V Črmošnjicah s prenovo ceste sledijo še druge infrastrukture

Novomeški župan Gregor Macedoni in direktor gradbenega podjetja Malkom Marjan Skube sta danes podpisala pogodbo za prenovo cestnega odseka, gradnjo manjkajočega pločnika in ureditev javne razsvetljave ter vodovoda v Črmošnjicah pod Gorjanci. Mestna občina Novo mesto bo za naložbo skupaj z davkom odštela nekaj manj kot 450.000 evrov.

Gre za skoraj 400-metrski cestni odsek od križišča z državno cesto proti Stopičam do manjšega mosta prek Težke vode.

Dela bodo ob predvidenih delnih prometnih zaporah začeli prihodnje dni. Končati jih nameravajo do konca leta, so sporočili z novomeške občine.

FOTO: MONM.

Po Macedonijevih besedah gre sicer za prometno močno obremenjeno cesto, ki bo po prenovi in drugih infrastrukturnih ureditvah varnejša tudi za tamkajšnje šolarje.

Mestna občina Novo Mesto tudi prihodnje leto načrtuje nadaljevanje projekta, ki bo v drugem naložbenem koraku obsegal še prenovo mosta prek potoka Težka voda v Črmošnjicah. Tam načrtujejo tudi priključek nove steze za kolesarje in pešce iz smeri Novega mesta proti Stopičam z dvema novima mostovoma prek Težke vode.

Za navedeno že pripravljajo projektno dokumentacijo. V Črmošnjicah v okviru gradnje ceste tretje razvojne osi proti Beli krajini načrtujejo še celovito ureditev prometno nevarnega križišča državne in občinske ceste v smeri Stopič, ki ga bodo po prenovi uredili z varnimi prehodi in površinami za pešce, so še sporočili z novomeške občine.

STA./M.L.

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih