fbpx
Mestnik
FOTO: MONM
Aktualno Občina Zanimivosti & Zabava

Kmalu urejen tudi obcestni drevored

Na Ulici Slavka Gruma, na cestnem odseku od križišča s Topliško cesto do križišča z ulico Drska, kjer so konec januarja začeli prenovo kanalizacije, se bodo v prihodnjih dneh lotili tudi ureditve obcestnega drevoreda. Skladno z mnenjem pooblaščenca za mestno drevje bodo drevje v slabem stanju odstranili in posadili nova drevesa.

Ker je tamkajšnje drevje v slabem stanju, ob predvidenih gradbenih delih pa se je nemogoče izogniti posegom v koreninski sistem dreves, bodo ta nadomestili s sadikami lipe, so sporočili z občine.

Gre sicer za prenovo fekalne in meteorne kanalizacije ter hkratno gradnjo kolesarske steze. Celotna naložba bo skupaj z davkom stala nekaj manj kot 1,9 milijona evrov. Gradnjo kolesarske steze bo z nekaj več kot 125.000 evri podprl Evropski sklad za regionalni razvoj.

Zaključek del na Ulici Slavka Gruma je predviden čez šest mesecev, zaključek celotnega projekta pa v roku devetih mesecev, so dodali.

FOTO: MONM

Rekonstrukcija vozišča, ureditev postaj…

Dela na Ulici Slavka Gruma obsegajo rekonstrukcijo vozišča, ureditev avtobusnih postajališč, vseh križišč in priključkov ter cestnega vodnega odtoka. Uredili bodo tudi fekalno in meteorno kanalizacijo ter prenovili vodovod. Po končanju projekta pa se obeta sprememba do zdaj ustaljenega prometnega režima s prednostnim potekom prometa po Ulici Slavka Gruma, so opozorili na občini.

V projekt je vključena tudi izgradnja kolesarskih površin v skupni dolžini približno 2,2 kilometra, ki bo naselje Drska po Ulici Slavka Gruma od Osnovne šole Drska do brvi prek Krke v Irči vasi in nato naprej po ulici Lastovče in Povhovi ulici do križišča s Straško cesto povezala z Bršljinom. Na ulici Lastovče bodo uredili tudi cestno razsvetljavo, na Povhovi ulici pa talne označbe kolesarske povezave.

Evropski sklad za regionalni razvoj bo gradnjo omenjene kolesarske povezave denarno podprl, ker se ta uvršča med projekte trajnostne mobilnosti, pojasnjujejo pristojni.

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih