fbpx
Mestnik
Foto: KK Krka
Aktualno Dogodki Košarka Šport

Krkaši z zmago nad Sutjesko

Krkaši, ki so na turnirju brez poškodovanih Jurija Macure in Roberta Jurkovića, so začeli v petorki Rok Stipčević, Leon Stergar, Miha Škedelj, Radosav Spasojević in Mate Vucić. Na začetku je blestel Spasojević, ki je proti svojemu bivšemu klubu dosegel 13 od prvih 15 Krkinih točk. Po trojki Jana Špana so Krkaši v 7. minuti imeli devet točk prednosti (23:14), do konca prve četrtine pa so prišli do dvomestne prednosti (35:25). Prednost so povečevali skozi celo drugo četrtino in ob polčasu so imeli že 18 točk prednosti (55:37).

»Čestitke fantom za zmago. Prvi korak je na takem turnirju nekako najbolj pomemben, psihološka priprava je bila zelo pomembna. Nekako smo se prilagodili na to, da je le Vucić klasična petica, nekoliko pa smo poskušali še s Spasojevičem na tem položaju ter s specifično obrambo po globini. Danes smo dodali še consko obrambo, ki nam je v prvem polčasu ogromno prinesla. Tvegali smo z njihovimi odprtimi meti z razdalje, hkrati pa smo zaprli prostor pod obročem, kjer je po naši oceni Sutjeska najmočnejša. Solidno smo nadzirali skok. S prvim polčasom sem več kot zadovoljen, saj je naša igra prišla do izraza. Tudi do sredine tretje četrtine je bilo v redu, zadnjih 15 minut pa je bilo daleč od teka, kar bi rad videl. Je pa treba dodati, da ni težko igrati tekem, kjer na polčasu vodiš za 20 točk, pričakovati, da bomo to držali brez kakršnihkoli nihanj pa je preveč. Bi pa rad, da pridemo do tja. Tokrat smo za odtenek preveč zanihali, ko smo padli le na +7. Če bi bilo to nekje okrog +12, bi podelil čisto petico za to tekmo. Sedaj smo že pozabili, kar se je zgodilo, brišemo vse in pridemo v petek popoldan na polfinale s Podgorico.

Gašper Okorn, trener Krke

Krkaši bodo polfinalno tekmo odigrali v petek ob 16.00, nasprotnik pa bo črnogorska Podgorica, ki je v polfinalu prepričljivo izločila branilca naslova Zlatibor z 89:64.

KK Krka.

Sorodni članki

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih