fbpx
Mestnik
avto, avtocesta
Slika je simbolična.
Aktualno Kronika in policijska poročila

Kronika PP Novo mesto: dva šoferja tovornjaka brez izpita, eden celo pijan

Policisti Policijske uprave Novo mesto so posredovali v 87 nujnih primerih in na številko 113 prejeli 277 klicev. Obravnavali so 13 prometnih nesreč, v katerih je nastala premoženjska škoda in zasegli vozila trem kršiteljem cestno prometnih predpisov, ki so vozili brez veljavnega vozniškega dovoljenja. Posredovali so zaradi 13-ih kršitev javnega reda in miru na javnih krajih in v zasebnih prostorih. S področja kriminalitete so obravnavali sume kaznivih  dejanj roparske tatvine, groženj, poškodovanja tuje stvari, vlomov in tatvin. Posredovali so zaradi požara in nedovoljenih prehodov državne meje.

PROMETNA VARNOST

Voznik tovornega vozila pod vplivom alkohola in brez veljavnega vozniškega dovoljenja

Policisti PP Brežice so okoli 22. ur v Kapelah zaradi nezanesljive vožnje ustavili voznika tovornega vozila, ki nima veljavnega vozniškega dovoljenja, v litru izdihanega zraka pa je imel 1,04 mg alkohola. Preprečili so mu nadaljnjo vožnjo, tovorno vozilo zasegli in zaradi kršitev na sodišče naslovili obdolžilni predlog.

Zasegi vozil

Med kontrolo prometa na območju Koprivnice so krški policisti nekaj pred 13. uro ustavili voznika kombija. Ugotovili so, da 21-letni voznik nima veljavnega vozniškega dovoljenja, zato so mu kombi zasegli in o kršitvi z obdolžilnim predlogom seznanili sodišče.

Okoli 13.30 so na avtocestnem postajališču Starine kontrolirali voznika tovornega vozila hrvaških registrskih znak. 33-letnemu državljanu Hrvaške, ki nima veljavnega vozniškega dovoljenja, so tovorno vozilo zasegli in ga privedli v postopek pred pristojno sodišče.

KRIMINALITETA

Vlomi in tatvine

V noči na 9. 5. je v Potočni vasi nekdo z dvorišča stanovanjske hiše odtujil lončnice in mavčni podstavek za rože in z vrta 35 sadik zelenjave.

Na Uršnih Selih je med 1. 5. in 9. 5. neznanec vlomil v nenaseljeno stanovanjsko hišo in odtujil motorno žago in škropilnico. Lastnika je oškodoval za 300 evrov.

Z dvorišča podjetja v Šentjerneju je med 8. 5. in 9. 5. nekdo odtujil avtomobilsko prikolico TPV.

Na  Otočcu  je  v  noči  na  9.  5.  neznanec  skozi  kletno  okno vlomil v stanovanjsko hišo in odtujil dve nahrbtni kosilnici in bakreno odtočno cev. Z vlomom in tatvino je povzročil za okoli 1.100 evrov škode.

Med 8. 5. in 9. 5. je na Seidlovi cesti v Novem mestu nekdo iz garažne hiše odtujil osebni avtomobil Renault clio, bele barve, registrskih oznak NM DJ-231.

V Birčni vasi je med 8. 5. in 9. 5. nekdo vlomil v nenaseljeno stanovanjsko hišo. Odtujil ni ničesar, nastala je le premoženjska škoda, povzročena z vlomom.

Med 8. 5. in 9. 5. je na Otočcu neznanec s strehe pomožnega objekta ob stanovanjski hiši odtujil bakrene odtočne cevi. Lastnika je oškodoval za 150 evrov.

MEJNE ZADEVE IN TUJCI

Policisti  so  na  območju  PP  Brežice  (Obrežje,  Dobova,  Čatež ob Savi, Rigonce,  Nova  vas pri Mokricah, Jereslavec, Brežice) izsledili in prijeli 100 tujih državljanov, ki so nedovoljeno prestopili mejo, na območju PP Črnomelj pa dva tuja državljana. Policijski  postopki s tujci še niso zaključeni.

Sorodni članki

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih