fbpx
Mestnik
Aktualno Kronika in policijska poročila

Kronika PP Novo mesto: nesreča na Otočcu, 19-letni voznik poškodovan

Policisti Policijske uprave Novo mesto so posredovali v 66 nujnih primerih in na številko 113 prejeli 167 klicev. Obravnavali so dve prometni nesreči, v katerih so se udeleženci lažje poškodovali in pet prometnih nesreč, v katerih  je nastala premoženjska škoda. V Novem mestu so zasegli moped kršitelju cestno prometnih predpisov, ki je vozil  brez veljavnega vozniškega dovoljenja. Zasegli so vozila dvema kršiteljema cestno prometnih predpisov, ki sta vozila brez veljavnih vozniških dovoljenj. Posredovali so zaradi dveh kršitev javnega reda in miru na javnem kraju in v zasebnem prostoru in v Novem mestu kršitelja pridržali. S področja kriminalitete so obravnavali sume kaznivih dejanj grožnje, prepovedanega prehajanja meje ali ozemlja države, goljufije, poškodovanja tuje stvari, vlomov in tatvin. Posredovali so zaradi nesreče pri delu in nedovoljenih prehodov državne meje.

KRIMINALITETA

Vlomi in tatvine

V noči na 8. 5. je v Dolenjih Kamencah nekdo s terase stanovanjske hiše odtujil kovinsko mizo.

Z dvorišča stanovanjske hiše v Dolnji Stari vasi na območju PP Šentjernej je  neznanec odtujil elektromotor in dva statorja. Lastnik ocenjuje, da je oškodovan za 450 evrov.

Med 5. 5. in 8. 5. je v Šmarjeških Toplicah neznanec s strehe objekta odtujil 30 metrov bakrenih žlebov in cevi.

V noči na 8. 5. je na Šentjernejski cesti v Novem mestu nekdo vlomil v gostinski lokal. Odtujil ni ničesar, nastala je le premoženjska škoda, povzročena z vlomom.

Med 26. 4. in 3. 5. je v Škocjanu neznanec iz izobraževalne ustanove odtujil prenosni računalnik, zvočnike in projekcijsko platno.

PROMETNA VARNOST

Voznik lažje poškodovan

Nekaj po 12.30 smo bili obveščeni o prometni nesreči z udeležbo dveh osebnih avtomobilov na cesti med Otočcem in Ratežem. Policisti PP Novo mesto so ugotovili, da je za nesrečo odgovoren 19-letni voznik, ki je zaradi  neprilagojene hitrosti izgubil oblast nad vozilom in trčil v avtomobil 37-letne voznice, ki je pravilno pripeljala iz nasprotne smeri. 19-letni voznik se je v nesreči lažje poškodoval.

Kršitelju zasegli avtomobil

Brežiški policisti so nekaj po 20. uri med kontrolo prometa v Gazicah ustavili voznika osebnega avtomobila  znamke Daewoo. Med  postopkom so ugotovili,  da 27-letni voznik nima veljavnega vozniškega dovoljenja, v avtomobilu pa je prevažal več oseb, kot je dovoljeno. Vozil je tehnično neizpraven in neregistriran avtomobil, na  katerem so bile nameščene registrske tablice, ki pripadajo drugemu vozilu. Preprečili so mu nadaljnjo vožnjo,  Daewoo so zasegli, zaradi kršitev izdali plačilni nalog in na sodišče naslovili obdolžilni predlog.

JAVNI RED IN MIR

Kršitelja pridržali

Okoli 20.30 ure so policisti PP Novo mesto posredovali v zasebnem prostoru v Novem mestu,  kjer naj bi moški z  vpitjem in grožnjami nadlegoval družinske člane. Zoper 56-letnega kršitelja, ki je bil pod vplivom alkohola in se tudi po prihodu policistov ni pomiril in ni upošteval ukazov, so uporabili prisilna  sredstva, ga obvladali in odpeljali v prostore za pridržanje. Zaradi kršitev mu bodo izdali plačilni nalog.

MEJNE ZADEVE IN TUJCI

Prijeli sprovajalca in tujce, ki so nedovoljeno vstopili v Slovenijo

Okoli 16.30 so policisti na območju Čateža ob Savi ustavili osebni avtomobil  znamke BMW italijanskih registrskih  oznak. Med postopkom so ugotovili, da državljan Rusije v vozilu prevaža tri državljane Turčije in tri državljane Egipta, ki so nedovoljeno prestopili državno mejo.

Nedovoljeni prehodi državne meje

Policisti so na območju PP Brežice (Obrežje, Dobova, Čatež ob Savi, Rigonce) izsledili in prijeli 29 državljanov Pakistana, 17 državljanov Sirije, 11 državljanov Maroka, tri državljane Bangladeša, dva državljana Bolivije,  državljana Rusije, državljana Toga, državljana Sierra Leone, državljana Šrilanke, državljana Nepala, državljana  Konga, državljana Kitajske, državljana Afganistana in državljana Kube in na območju PP Metlika (Rosalnice) tri  državljane Afganistana. Policijski postopki s tujci, ki so nedovoljeno prestopili državno mejo, še niso zaključeni.

Sorodni članki

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih