fbpx
Mestnik
Slika je simbolična.
Aktualno Kronika in policijska poročila

Kronika PP Novo mesto: med prazniki dve prometni nesreči s smrtnim izzidom

Policisti Policijske uprave Novo mesto so med 28. 4. in 3. 5. posredovali v 316 nujnih primerih in na številko 113 prejeli 972 klicev. Obravnavali so dve prometni nesreči s smrtnim izidom, šest prometnih nesreč, v katerih so se  udeleženci lažje poškodovali in 27 prometnih nesreč, v katerih je nastala premoženjska škoda. Zasegli so vozila štirim kršiteljem cestno prometnih predpisov, ki so vozili brez veljavnih vozniških dovoljenj in pridržali voznika, ki je vozil pod vplivom alkohola. Posredovali so zaradi 66-ih kršitev javnega reda in miru na javnih krajih in v zasebnih prostorih in v Brežicah tri kršitelje pridržali. S področja kriminalitete so obravnavali sume kaznivih dejanj lahke telesne poškodbe, groženj, nasilja v družini, prepovedanega prehajanja meje ali ozemlja države, poškodovanja tuje  stvari, vlomov in tatvin. Posredovali so zaradi sprožitev signalno varnostnih naprav, iskanja pogrešane osebe in nedovoljenih prehodov državne meje.

PROMETNA VARNOST

Na območju Hrastja umrl kolesar

1. 5. nekaj pred 16.30 so nas občani obvestili, da so na območju Hrastja ob cesti našli neodzivnega kolesarja. Do prihoda reševalcev so ga oživljali in mu nudili prvo pomoč, vendar je 67-letni moški kljub temu umrl na kraju. Policisti okoliščine še preiskujejo, zdravnica je odredila sanitarno obdukcijo, na podlagi katere bo znan vzrok smrti.

Lažje poškodovan motorist

Krški  policisti  so  bili  28.  4.  nekaj pred 9. uro obveščeni o prometni nesreči  z  udeležbo motorista in voznika osebnega avtomobila v Krškem. Ugotovili so, da je za trčenje odgovoren 32-letni voznik osebnega avtomobila, ki je odvzel prednost 41-letnemu motoristu. Motorist se je v nesreči lažje poškodoval. Vozniku osebnega avtomobila so zaradi kršitve cestno prometnih predpisov izdali plačilni nalog.

Nesreča v Dolnjem Brezovem

29. 4. nekaj po 15. uri se je zgodila prometna nesreča na cesti v Dolnjem Brezovem (PP Sevnica). Policisti so ugotovili, da je 68-letni voznik osebnega avtomobila izgubil oblast nad vozilom, zapeljal s ceste in trčil v prometno  signalizacijo. Lažje poškodovanega voznika so reševalci oskrbeli in odpeljali v bolnišnico. Policisti so mu zaradi kršitve izdali plačilni nalog.

Štirje poškodovani v nesreči na Drnovem

V noči na 1. 5. se je zgodila prometna nesreča na avtocesti na Drnovem. Po prvih ugotovitvah in zbranih obvestilih policistov naj bi 22-letna voznica začetnica zaradi neprilagojene hitrosti izgubila oblast nad vozilom in zapeljala s  ceste. Voznica, 24-letni potnik in dva otroka so v nesreči utrpeli lažje poškodbe, oskrbeli so jih v bolnišnici. Policisti okoliščine in odgovornost za prometno nesrečo še preiskujejo.

Nesrečo povzročil voznik začetnik

2. 5. nekaj pred 13. uro se je zgodila prometna nesreča na avtocesti pri izvozu za Novo  mesto, 18-letni voznik začetnik, ki ni vozil po sredini voznega pasu, je izgubil oblast nad vozilom, zapeljal desno in trčil v varovalno ograjo,  od tam pa ga je odbilo levo, kjer je ponovno trčil v ograjo in obstal na vozišču. Voznik in mladoletni potnik sta se v nesreči lažje poškodovala, oskrbeli so ju v novomeški bolnišnici. Policisti bodo povzročitelju nesreče zaradi kršitve  cestno prometnih predpisov izdali plačilni nalog.

Povzročitelji nesreč pod vplivom alkohola

Sevniški policisti so bili v noči na 29. 4. obveščeni, da je voznik osebnega avtomobila v Sevnici trčil v parkiran avtomobil. Ugotovili so, da je 32-letni voznik na parkirnem prostoru pri vožnji vzvratno trčil v parkirani avtomobil. Povzročitelj nesreče je imel v litru izdihanega zraka 0,92 miligramov alkohola. Policisti bodo o kršitvah z obdolžilnim predlogom seznanili sodišče.

29. 4. okoli 18.30 smo bili obveščeni o nesreči voznika štirikolesnika na cesti med Vinico in Ziljami pri Balkovcih. Črnomaljski policisti so ugotovili, da je 68-letni voznik vozil štirikolesnik po makadamski poti. V ovinku je zaradi neprilagojene hitrosti izgubil oblast nad vozilom, trčil v ograjo in se prevrnil. Povzročitelj, ki se je v nesreči lažje poškodoval, je imel v litru izdihanega zraka 0,74 miligramov alkohola. Zaradi kršitev cestno prometnih predpisov so mu izdali plačilni nalog.

2. 5. okoli 17.30 se je zgodila prometna nesreča na Bizeljskem. 61-letna voznica je zaradi neprilagojene hitrosti  izgubila oblast nad vozilom, zapeljala je preko nasprotnega smernega vozišča in z vozilom obstala v jarku. Povzročiteljica, ki se je v nesreči lažje poškodovala, je imela v litru izdihanega zraka 0,80 miligramov alkohola. O  kršitvah bodo z obdolžilnim predlogom seznanili sodišče.

Zasegi vozil Policisti PP Brežice so 28. 4. med kontrolo prometa ustavili voznika osebnega avtomobila Volkswagen polo. Med postopkom so ugotovili, da je za volanom 17-letnik, ki nima veljavnega vozniškega dovoljenja. Avtomobil so mu zasegli in zaradi kršitev na sodišče naslovili obdolžilni predlog.

29. 4. okoli 13. ure so policisti PP Novo mesto na Ljubljanski cesti zaradi nezanesljive vožnje ustavili voznika osebnega avtomobila Volkswagen golf. Ugotovili so, da 55-letni voznik nima veljavnega vozniškega dovoljenja, v litru izdihanega zraka pa je imel 0,99 miligramov alkohola. Zasegli so mu neregistriran avtomobil, na katerem so bile nameščene registrske tablice, ki pripadajo drugemu vozilu, mu zaradi kršitev izdali plačilni nalog in na sodišče naslovili obdolžilni predlog.

KRIMINALITETA

Vlomi in tatvine

Na območju Daljnjega Vrha (PP Novo mesto) je v noči na 28. 4. nekdo vlomil v garažo stanovanjske hiše in odtujil  motorno žago, baterijsko rezilko s kovčkom in polnilnikom. Lastnik ocenjuje, da je oškodovan za 1.000 evrov.

Med 26. 4. in 29. 4. je v naseljih Muhaber in Potočna vas nekdo s polic oken štirih stanovanjskih hiš odtujil enajst posod z rožami.

Na Otočcu je med 26. 4. in 28. 4. neznanec vlomil v pomožni objekt in odtujil več kosov ročnega orodja. Z vlomom in tatvino je povzročil za okoli 350 evrov škode.

V noči na 29. 4. je v Črnomlju nekdo iz nedograjene stanovanjske hiše odtujil dva agregata, kotno brusilko, kosilnico in električne vodnike.

Z dvorišča stanovanjske hiše v Podgori je v noči na 30. 4. nekdo odtujil električni skiro s polnilcem.

Na območju Jugorja je v noči na 30. 4. neznanec z ograjenega pašnika odtujil štiri ovce.

V noči na 30. 4. je v kraju Mrtvice na območju Krškega nekdo vlomil v skladiščni prostor in odtujil pet kardanov, varilni stroj, kotno brusilko in posodo z gorivom. Lastnika je oškodoval za 2.000 evrov.

30. 4. je neznanec izkoristil odsotnost stanovalcev in v Mali Hubajnici na območju PP Sevnica skozi okno vlomil v stanovanjsko hišo. Pregledal je prostore in našel ter odtujil nakit, gotovino in več kosov orožja. Z vlomom in tatvino je povzročil za več kot 5.000 evrov škode. Okoliščine policisti in kriminalisti še preiskujejo.

Na parkirnem prostoru v naselju Vrhtrebnje je v noči na 1. 5. nekdo vlomil v avtomobil in iz torbice odtujil okoli 70 evrov. Z vlomom in tatvino je lastnika oškodoval za okoli 1.000 evrov.

Med 27. 4. in 1. 5. je na Ljubljanski cesti v Novem mestu neznanec vlomil v gostinski lokal. Odtujil je prenosno blagajno z menjalnim denarjem in več steklenic z alkoholnimi pijačami. Lastnike je oškodoval za več kot 2.000 evrov.

Poškodovanje tuje stvari

V Grobljah pri Prekopi je v noči na 30. 4. neznanec v nedograjeni stanovanjski hiši poškodoval več tramov in povzročil za okoli 3.000 evrov škode.

JAVNI RED IN MIR

Kršitelja pridržali

V noči na 1. 5. so bili brežiški policisti obveščeni o kršitvah javnega reda in miru na prireditvenem prostoru v okolici Brežic. Na kraju so vzpostavili javni red in mir in odvzeli prostost mladoletnemu kršitelju, ki je bil pod vplivom alkohola in ni upošteval ukazov policistov. Zoper tri mladoletnike, ki so bili pod vplivom alkohola, se pretepali, nedostojno vedli in prevračali inventar bodo na sodišče naslovili obdolžilni predlog.

MEJNE ZADEVE IN TUJCI

Prejeli sprovajalce in tujce, ki so nedovoljeno vstopili v Slovenijo

28.  4.  nekaj  po  13. uri so policisti na območju Čateža ob Savi ustavili voznika osebnega avtomobila španskih registrskih oznak. Med postopkom so ugotovili, da državljan Kitajske, ki ima dovoljenje za prebivanje v Španiji, v  vozilu prevaža tri državljane Kitajske, ki so nedovoljeno vstopili v Slovenijo. Okoli 16.30 so na Obrežju ustavili osebni avtomobil poljskih registrskih oznak. Državljan Gruzije z dovoljenjem za prebivanje Slovaške je v vozilu prevažal štiri državljane Iraka, ki ne izpolnjujejo pogojev za vstop v Slovenijo. Voznikoma so odvzeli prostost, ju pridržali in jima zasegli vozila. S kazensko ovadbo zaradi kaznivega dejanja prepovedano prehajanje meje ali ozemlja države so ju privedli k preiskovalnemu sodniku.

Nedovoljeni prehodi državne meje

Policisti so med 28. 4 in 3. 5. na območju PP Brežice (Obrežje, Rigonce, Dobova, Loče, Slovenska vas, Čatež ob Savi, Velika Dolina) izsledili in prijeli 75  državljanov Maroka, 48 državljanov Bangladeša, 44 državljanov Rusije, 36  državljanov Pakistana, 25 državljanov Nepala, 18 državljanov Konga, 11 državljanov Indije, devet državljanov Alžirije, devet državljanov Kube, osem državljanov Sirije, sedem državljanov Kameruna, pet državljanov Turčije, po tri državljane Gane, Palestine in Sierra Leone, dva državljana Eritreje, dva državljana Tunizije in dva državljana Kitajske, državljana Senegala, državljana Jordanije, državljana Gvineje in državljana Afganistana in na območju Marindola  (PP Črnomelj) državljana Maroka. Policijski postopki s tujci, ki so nedovoljeno prestopili državno mejo, še niso zaključeni.

Sorodni članki

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih