fbpx
Mestnik
FOTO: Policija.
Aktualno Kronika in policijska poročila

Kronika PU NM: odpeljali so ga sredi belega dne

Policisti Policijske uprave Novo mesto so včeraj posredovali v 52 nujnih primerih in na številko 113 prejeli 167 klicev. Obravnavali so štiri prometne nesreče, v katerih je nastala premoženjska škoda. Posredovali so zaradi 16-ih kršitev javnega reda in miru na javnih krajih in v zasebnih prostorih in v Črnomlju kršitelja pridržali. S področja kriminalitete so obravnavali sume kaznivih dejanj nasilja v družini, poškodovanja tuje stvari, vloma in tatvin. Posredovali so zaradi  iskanja pogrešane osebe, požara in nedovoljenih prehodov državne meje.

KRIMINALITETA

Vlomi in tatvine

V Šentjerneju je v noči na 23. 5. nekdo vlomil v ograjen prostor podjetja in odtujil okoli 40 sadik cvetja. Z vlomom in tatvino je povzročil za 250 evrov škode.

 V Podzemlju na območju PP Črnomelj je 23. 5. med 11.30 in 14.30 neznanec izkoristil odsotnost stanovalcev in  skozi vrata balkona vlomil v stanovanjsko hišo. Pregledal je prostore in našel ter odtujil denar. Z vlomom in tatvino je lastnike oškodoval za okoli 2.500 evrov.

JAVNI RED IN MIR

Kršitelja pridržali

Črnomaljske policiste so nekaj po 15. uri poklicali na pomoč iz gostinskega lokala v Črnomlju, kjer naj bi pijan kršitelj z vpitjem motil javni red in mir in žalil osebje lokala. 40-letni kršitelj se tudi po prihodu policistov ni  pomiril in ni  upošteval ukazov, zato so mu odvzeli prostost in ga odpeljali  v prostore za pridržanje. Zaradi kršitev javnega reda in miru mu bodo izdali plačilni nalog.

MEJNE ZADEVE IN TUJCI

Nedovoljeni prehodi državne meje

Policisti  so na območju PP Brežice (Dobova, Rigonce, Obrežje) izsledili in prijeli 101 tujega državljana. Policijski  postopki s tujci, ki so nedovoljeno prestopili državno mejo, še niso zaključeni.

Sorodni članki

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih