fbpx
Mestnik
FOTO: Policija.
Aktualno Kronika in policijska poročila

Kronika PU NM: pijan razbijal po lokalu

Policisti Policijske uprave Novo mesto so med 19. 5. in 22. 5. posredovali v 214 nujnih primerih in na številko 113 prejeli 718 klicev. Obravnavali so dve prometni nesreči, v katerih so se udeleženci lažje poškodovali in 16 prometnih  nesreč, v katerih je nastala premoženjska škoda. Zasegli so vozila dvema kršiteljema cestno prometnih predpisov, ki sta vozila brez veljavnih vozniških dovoljenj in pridržali voznika, ki sta vozila pod vplivom  alkohola. Posredovali so zaradi 56-ih kršitev javnega reda in miru na javnih krajih in v zasebnih prostorih in tri kršitelje pridržali. S področja kriminalitete so obravnavali sume kaznivih dejanj nasilja v družini, prepovedanega prehajanja meje ali ozemlja države, poškodovanja tuje  stvari, vlomov in tatvin. Posredovali so zaradi iskanja pogrešanih oseb, nesreče pri delu in nedovoljenih prehodov državne meje.

PROMETNA VARNOST

Voznico pridržali

Med kontrolo prometa v Metliki so policisti v noči na 20. 5. zaradi nezanesljive vožnje ustavili voznico osebnega avtomobila. Med postopkom so ugotovili,  da ima 38-letna kršiteljica v litru izdihanega zraka 0,74 miligramov  alkohola. Preprečili so ji nadaljnjo vožnjo in jo odpeljali v prostore za pridržanje. O vožnji pod vplivom alkohola bodo z obdolžilnim predlogom seznanili sodišče.

Lažje poškodovan voznik

20. 5. okoli 11. ure je bila policija obveščena o prometni nesreči na cesti med Češčo vasjo in Zalogom. Policisti so opravili ogled in ugotovili, da je za nesrečo odgovoren 65-letni voznik, ki je vzvratno zapeljal na prednostno cesto in trčil v  avtomobil 70-letnega voznika. Lažje poškodovanega povzročitelja nesreče so reševalci odpeljali v bolnišnico. Policisti mu bodo zaradi kršitve izdali plačilni nalog.

Pod vplivom prepovedanih drog in brez veljavnega vozniškega dovoljenja

Policisti PP Krško so 20. 5. okoli 19. ure v Krškem zaradi nezanesljive vožnje ustavili voznika osebnega avtomobila in mu zaradi suma vožnje pod vplivom psihoaktivnih snovi odredili strokovni pregled. 21-letni voznik, ki nima  veljavnega vozniškega dovoljenja, hitri test pa je pri njemu potrdil prisotnost prepovedanih drog, je strokovni pregled odklonil. Avtomobil so mu zasegli, zaradi kršitev izdali plačilni nalog in na sodišče naslovili obdolžilni predlog.

Padec kolesarja

Sevniški policisti so bili 20. 5. okoli 20. ure obveščeni o padcu mladoletnega kolesarja na območju Bučke.  Poškodovanega kolesarja so reševalci oskrbeli in odpeljali v bolnišnico. Okoliščine policisti še preverjajo.

Kršitelji pod vplivom alkohola

V noči na 21. 5. so policisti PPP Novo mesto zaradi nezanesljive vožnje odredili preizkus 47-letnemu vozniku, ki  je kazal očitne znake alkoholiziranosti. Kršitelj je opravljanje preizkusa odklonil, zato so mu odvzeli vozniško dovoljenje in ga odpeljali v prostore za pridržanje. O kršitvah bodo z obdolžilnim predlogom seznanili sodišče.

Policisti PP Metlika so v noči na 22. 5. v Metliki kontrolirali voznika osebnega avtomobila. Med postopkom so  ugotovili, da gre za 41-letnega kršitelja, ki je imel v litru izdihanega zraka 0,95 miligramov alkohola. Odvzeli so  mu vozniško dovoljenje in zaradi kršitve na sodišče naslovili obdolžilni predlog.

Vlomi in tatvine

V noči na 19. 5. je nekdo z balkona objekta v Birčni vasi odtujil sedem korit z rožami.

V noči na 21. 5. je neznanec vlomil v prodajalno v Boštanju. Okoliščine vloma policisti še preiskujejo.

V noči na 21.5. je v Metliki neznanec poskušal vlomiti v stanovanjsko hišo. V notranjost mu ni uspelo vstopiti, z  vlomom pa je po oceni oškodovanca povzročil za okoli 4.000 evrov škode.

JAVNI RED IN MIR

Kršitelja pridržali

V noči na 20. 5. so policiste poklicali na pomoč iz gostinskega lokala v Metliki,  kjer je pijan kršitelj razbijal inventar in motil javni red in mir. Tudi po prihodu policistov se 32-letni kršitelj ni pomiril in ni upošteval ukazov, zato so mu odvzeli prostost in ga odpeljali v prostore za pridržanje. Zaradi kršitev javnega reda in miru so mu izdali plačilni nalog.

MEJNE ZADEVE IN TUJCI

Prejeli sprovajalce in tujce, ki so nedovoljeno vstopili v Slovenijo

19. 5. so policisti na Obrežju ustavili osebni avtomobil romunskih registrskih oznak. Državljan Romunije je v vozilu prevažal tri državljane Iraka, ki niso izpolnjevali pogojev za vstop v Slovenijo. Prav tako 19. 5. so na Obrežju  kontrolirali državljana Romunije, ki je prevažal štiri državljane Turčije, ki so na nedovoljen način vstopili v Slovenijo. 20. 5. so v Novi vasi pri Mokricah kontrolirali voznika osebnega vozila iz Litve, ki je prevažal tri državljane Turčije, ki  so nedovoljeno vstopili v Slovenijo. Trem osumljencem kaznivega dejanja prepovedano prehajanje meje ali ozemlja  države so odvzeli prostost, jih pridržali in jim zasegli vozila. S kazenskimi ovadbami jih bodo privedli na zaslišanje k preiskovalnemu sodniku.

Nedovoljeni prehodi državne meje

Policisti so med 19. 5. in 22. 5. na območju PP Brežice (Obrežje, Rigonce, Dobova, Slovenska vas, Čatež ob Savi,  Grič, Nova vas pri Mokricah) izsledili in prijeli 268 tujih državljanov, ki so nedovoljeno prestopili državno mejo. Policijski postopki z njimi še niso zaključeni.

Sorodni članki

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih