fbpx
Mestnik
Aktualno Dogodki Novice

Marija Zalokar 110-ič darovala kri

Marija Zalokar iz Brezovice pri Šmarjeških Toplicah je na Centru za transfuzijsko dejavnost v Novem mestu že 110-ič darovala kri. Prvič je odšla na odvzem krvi skupaj s svojimi sodelavkami leta 1979 in potem, če se je le dalo, redno hodila na tri mesece. Življenja brez darovanja krvi si sploh ne predstavlja, gre pa zaradi lastnega počutja v zadnjem času na odvzem dvakrat letno. Prostovoljstvo ji je pisano na kožo, leta 2015 je bila tudi nagrajena kot Krkina prostovoljka leta.

Zdaj je že dve leti v zasluženem pokoju, a ji ni dolgčas, rada vrtnari, pravi da brez tega ne gre, jo pa izredno razveselijo tudi vnuk in tri vnukinje, ko pridejo na obisk.

Kri bo darovala, dokler ji bo zdravje služilo, oz. do starostne omejitve, želi si, da se srečamo ob njenem 120- kratnem darovanju.

FOTO OZ RKS NM: Marija ob prejemu čestitk

Kri je daroval tudi naš redni krvodajalec Stane Butalin iz Gumberka pri Otočcu, tokrat zadnjikrat, 138-tič, ker mu omejitev starosti tega več ne dopušča.

Obema sta čestitali predsednica OZ RKS Novo mesto Vesna Dular in predstavnica CTD Novo mesto Mojca Šimc, dr. med.

FOTO: OZ RKS NM: Stane po zadnjem darovanju

Mateja Šlajkovec

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih