fbpx
Mestnik
Slika je simbolična.
Aktualno Kronika in policijska poročila

Mladoletnik pri padcu s kolesom utrpel hujše poškodbe

PROMETNA VARNOST

Hudo poškodovan motorist

Nekaj po 10. uri smo bili obveščeni o padcu motorista na cesti med Jelovcem in Tržiščem na območju  PP Sevnica. Policisti PP Novo mesto so opravili ogled in ugotovili, da je 57-letni  motorist iz Avstrije zaradi neprilagojene hitrosti na mokrem vozišču izgubil oblast nad motorjem, zapeljal s ceste in padel. Huje poškodovanega motorista so reševalci oskrbeli in odpeljali v bolnišnico.

V nesrečah poškodovana kolesarja

Okoli 16.30 se je zgodila prometna nesreča v križišču Ljubljanske in Seidlove ceste v Novem mestu, kjer je 57-letna voznica trčila v 33-letnega kolesarja. Lažje poškodovanega kolesarja so reševalci oskrbeli in odpeljali v  bolnišnico.  Policisti  okoliščine in vzrok za prometno nesrečo še ugotavljajo.

Ob 19. uri so nas iz zdravstvenega doma v Sevnici obvestili, da oskrbujejo mladoletnika,  ki naj bi se poškodoval pri padcu s kolesom. Policisti PP Sevnica  so ugotovili, da se je nesreča zgodila na Cesti na Grad v Sevnici, kjer je mladoletnik izgubil oblast nad kolesom, trčil v robnik in padel. Po prvih informacijah je kolesar utrpel hujše poškodbe.

KRIMINALITETA

Vlomi in tatvine

V Radni vasi na območju PP Trebnje je med 12. 8. in 16. 8. nekdo vlomil v rezervoar delovnega stroja in iztočil in odtujil okoli 50 litrov goriva.

Na parkirnem prostoru pokopališča v Semiču je okoli 12. ure nekdo vlomil v osebni avtomobil in odtujil denarnico z bančno kartico.

Med 12. 8. in 16. 8. je na Germovi ulici v Novem mestu neznanec s strehe objekta odtujil okoli pet metrov odtočne bakrene cevi.

Na parkirnem prostoru v Podbrezniku in Na Brezovici je med 12. 8. in 16. 8. nekdo vlomil v rezervoarje štirih tovornih vozil in iztočil in odtujil okoli 700 litrov goriva.

JAVNI RED IN MIR

Kršitelja pridržali

Policiste PP Novo mesto so v noči na 17. 8. poklicali na pomoč iz naselja Prapreška  pot, kjer naj bi prišlo do pretepa. Takoj so se odzvali in na kraju vzpostavili javni red in mir. 24-letni udeleženec pretepa, ki je bil pod vplivom  alkohola, ni upošteval ukazov policistov, zato so zoper njega uporabili prisilna sredstva, ga obvladali in odpeljali v prostore za pridržanje. Zaradi kršitev javnega reda in miru mu bodo izdali plačilni nalog.

MEJNE ZADEVE IN TUJCI

Nezakoniti prehodi državne meje

Policisti  so  med  opravljanjem nalog varovanja državne meje na območju PP Brežice (Koritno, Dobova) izsledili in prijeli sedem državljanov Turčije in pet  državljanov Kube, na območju PP Črnomelj (Učakovci) sedem državljanov Gvineje Bissau, dva državljana Burkina Faso in državljana Afganistana in na območju  PP Krško (Spodnji Stari Grad) državljana Afganistana. Policijski postopki s tujci, ki so nezakonito prestopili državno mejo, še niso zaključeni.

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih