fbpx
Mestnik
Aktualno Dogodki Košarka Novice Šport

Na All Stars tekmi slavila ekipa Matjaža Cerkovnika

V ŠC Livada se je v nedeljo, 8. 5., slovesno sklenila še ena sezona Rekreacijske lige Kralja Matjaža. Piko na i smo postavili z že 4. All Stars tekmo Rekreacijske lige Kralja Matjaža. Zmage se je na koncu veselila ekipa trenerja Matjaža Cerkovnika, ki je bila z 91:70 boljša od zasedbe trenerja Slavka Seničarja. Potekali sta tudi tekmovanji v metanju trojk in zabijanju.

Od januarja do aprila je v ŠC Livada v treh kakovostnih rangih potekala Rekreacijska liga Kralja Matjaža. Organizator tekmovanja je bil Zavod Novo mesto, liga pa je potekala pod pokroviteljstvom pivnice in picerije Kralj Matjaž. Sodelovalo je 22 ekip, štiri nove oz. kar 200 posameznikov. Minuli mesec se je tekmovanje sklenilo, tekma zvezd pa je bila nagrada in poklon vsem, ki se ukvarjajo s košarko, se radi družijo in gojijo zdrav način življenja. Vse skupaj v duhu košarke in vizije, zgodbe, ki jo premore naš pokrovitelj Kralj Matjaž, po katerem liga in dogodek nosi ime. Tekmovanje tako liga kot tekma zvezd sta potekala pod pokroviteljstvom pivnice in picerije Kralj Matjaž oz. domačina, legendarnega asa, Matjaža Smodiša.

Zmaga za ekipo Matjaža Cerkovnika

Selektorja, oba cenjena in spoštovana košarkarska delavca, Slavko Seničar in Matjaž Cerkovnik sta s pomočjo vodstva tekmovanja izbrala svoji ekipi, ki sta z igro in pristopom navdušili. Zmaga je pripadla ekipi Matjaža Cerkovnika. »Zame je taka tekma nekaj novega. Hvala celi ekipi, ki ji gredo zasluge, da sem bil izbran za najkoristnejšega igralca. Brez soigralcev mi to ne bi uspelo. Dogodek je bil dober in zanimiv,« je dodal Andrej Kramar (Tomas računalništvo), ki je bil imenovan za najkoristnejšega košarkarja že 4. All stars tekme po vrsti. »Za nami je super prireditev, hvala organizatorju za vabilo. Ligi RKL Kralja Matjaža pa želim še na mnoga leta,« je pristavil Matjaž Cerkovnik, košarkarski delavec, pedagog, trener v ŽKK Krka Novo mesto, to pot pa v vlogi selektorja zmagovalne ekipe.

Ekipa Slavka Seničarja: Martin Povše (Tisk Šepic), David Mervar (ŠD Straža), Mario Križman (G Production), Sašo Stakič Vardijan (DND Spletne rešitve), Blaž Kestnar (Šmarkuc), Gašper Šeremet (G Production), Matej Somrak (Tomas računalništvo), Vasja Rastoder (Dripci), Primož Brulc (Brusnice), Lan Pečnik (Dripci). Selektor: Slavko Seničar

Ekipa Matjaža Cerkovnika: Veldin Aličič (Žoltasti Troti), Matej Venta (Legende), Miroslav Mišič (ŠDRM), Žiga Verbič (Stara cerkev), Benjamin Bevc (Slavka), Alen Kovač (Žoltasti Troti), Andrej Kramar (Tomas računalništvo), Žak Zupan (RIMP), Matej Nedanovski (Keragrad).
Selektor: Matjaž Cerkovnik

Zabijanje in metanje trojk

Tekmovanje smo popestrili s tekmovanjem v metanju trojk in zabijanjem. »Nisem pričakoval zmage, metal sem povsem sproščeno,« je po tekmi povedal Veldin Aličič (Žoltasti Troti), ki je zmagal v metanju trojk. Veldin je tudi pohvalil dogodek. V zabijanju je bil najboljši Rok Kebelj.

Praznik košarke

»Malce nas je bilo strah vsa ta leta, da bi se igralci na taki tekmi malce preveč sprostili. Pa se je letos spet potrdilo, da so to tekmo vzeli zelo zares in resno. Na koncu je sicer bila točkovna razlika največja na dosedanjih tekmah, a praznik košarke je uspel. Igralci in vsi zbrani smo se zabavali, košarkarji so bili počaščeni, ker sta ju selektorja izbrala. Veseli smo, ker ohranjamo tradicijo, veselimo se nove sezone. Upamo, da še naprej pod pokroviteljstvom familije Kralja Matjaža,« je piko na i postavil Matjaž Kuzma z Zavoda Novo mesto, ki organizira Rekreacijsko košarkarsko ligo Kralja Matjaža.

Tekmo so sodili, pa pretiranega dela resnično niso imeli, Aleš Čavlovič, Roman Gačnik in Luka Mehle.

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih