fbpx
Mestnik
Glasbena šola Marjana Kozine
Dogodki Aktualno Kultura Novice

V Glasbeni šoli Marjana Kozine še naprej izvajajo dejavnosti

Nošenje mask v prostorih, razkuževanje in umivanje rok, razdalje med otroki, to je postala naša nova realnost. Kako pa je z obšolskimi dejavnostmi v zaprtih prostorih?

V Glasbeni šoli Marjana Kozine Novo mesto sproti spremljajo in izvajajo ukrepe in priporočila, ki jih posreduje NIJZ in Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport. Učenci in zaposleni morajo nostiti maske in si razkuževati roke. “Pred začetkom šolskega leta 2020/2021 smo vsem staršem in učencem po elektronski pošti poslali higienska priporočila za izvajanje pouka v Glasbeni šoli Marjana Kozine Novo mesto, kjer so natančna navodila za varno izvajanje pouka in kako se vstopa v šolo in učilnice,” pove ravnatelj šole Matija Slak.

Razkužila imajo nameščena ob vstopu v šolo in v vseh učilnicah. Čistilka ob vsaki menjavi razreda, kjer poteka skupinski pouk, mize in kljuke v učilnicah razkuži. Pri izvajanju nastopov poskrbijo, da ni veliko nastopajočih in da je med obiskovalci v dvorani predpisana varnostna razdalja. “Ob vstopu v dvorano morajo vsi obiskovalci vpisati kontaktne podatke, ki jih bomo uporabili izključno za namene obveščanja ob morebitnem sumu ali okužbi,” pravi Matija.

Bistvo je, da pouka poteka normalno, tako kot pred epidemijo. “Seveda je nekaj dejavnosti odpadlo, predvsem koncerti in projekti, kjer se pričakuje veliko nastopajočih in veliko število obiskovalcev. Pouk orekstrov trenutno poteka po skupinah ali sekcijah,”doda.

K.N.

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih