fbpx
Mestnik
Aktualno Kronika in policijska poročila

Na Dolenjskem potrjenih 152 okužb s koronavirusom

V torek sta bili v Sloveniji potrjeni dve novi okužbi z virusom COVID-19. Ena od okuženih oseb je bila diagnosticirana v Novem mestu. Do zdaj je bilo v Novem mestu odkritih 13 primerov okužbe.

Največ okuženih v Metliki, drugo številke bistveno nižje

Na Dolenjskem je največ okuženih v Metliki, kjer je nekaj dni po prvi potrjeni okužbi 4. 3. v Ljubljani postal žarišče bolezni Zdravstveni dom. Tamkajšnji okuženi zdravnik se je iz dopusta vračal prek Italije in po vrnitvi na delo imel stik z vsaj 90 ljudmi. Po zadnjih podatkih je v Metliki okuženih 73 bolnikov, od tega večji del prebivalcev Doma za ostarele. V ostalih krajih so številke bistveno nižje. V Trebnjem in Litiji je potrjenih okuženih 18, v Črnomlju 10. Ostale občine imajo število okuženih pod 9. Najmanj v občinah Dolenjske Toplice, Kozje, Mirna, Mokronog-Trebelno in Škocjan.

103 umrlih

V Sloveniji je s 12. 4. za posledicami virusa umrlo 103 ljudi. V dveh mesecih je bilo testiranih 65.694 posameznikov, potrdili pa so 1.464 okužb, od katerih je kar 321 oskrbovancev domov za starejše. Jugovzhodna Slovenija je četrta regija po vrsti z največ potrjenimi okužbami v državi.

D.B.

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih