fbpx
Mestnik
Aktualno Dogodki Novice

Na nekaterih postajališčih občani že več let opozarjajo na poškodovano klop…

Kdo je zadolžen za popravila na avtobusnih postajališčih v Novem mestu? Na nekaterih mestih občani že dve leti opozarjajo na poškodovano klop, pa se nič ne zgodi. Koliko se letno nameni za vzdrževanje le teh in kdo je odgovoren za smeti? O tem smo povprašali Mestno občino Novo mesto.

Mestni potniški promet obsega eno avtobusno postajo in kar 100 avtobusnih postajališč. V preteklih letih je imela občina pogodbenika, ki je skrbel za vzdrževanje postajališč, sedaj pa dela izvajajo z naročilnicami, kar pomeni, da se dela izvajajo le v primeru poškodb na postajališč.

Letno se v povprečju za sistem vzdrževanja nameni med 25.000 in 35.000 evrov.

Smeti okoli postajališč vsakdanja praksa

V okolici postajališč velikokrat naletimo na polne koše, smeti pa posledično vsepovsod naokoli. Kdo je zadolžen za odvoz smeti? Iz občine odgovarjajo, da Komunala Novo mesto redno skrbi za pobiranje odpadkov na postajališčih, kar se izvaja skladno z odvozom smeti od hiš, na območjih, ki pa niso v lastni občine, pa je zato pristojen CGP.

K.N.

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih