fbpx
Mestnik
Foto: D.W.
Aktualno Dogodki Novice

Na sobotnem shodu Novomeščanov policisti izdali opozorila, kršitev je bilo malo

Policisti na PU Novo mesto so na protestu, ki je potekal v soboto na Glavnem trgu pred Rotovžem izrekli nekaj opozoril in izvedli identifikacijske postopke.

V soboto se je pred Rotovžem zbrala le peščica ljudi, ki je izražala svoje nezadovoljstvo z delovanjem vlade glede ukrepov povezanih z epidemijo novega koronavirusa. Tako so policisti na neprijavljenem shodu nadzirali upoštevanje odlokov za preprečevanje širjenja nalezljive bolezni ter varovali življenja in premoženja ljudi. Koliko policistov je sodelovala na shodu, pa nam iz operativno taktičnih razlogov ne morejo razkriti, pravijo na PU Novo mesto.

Ugotovljeno nekaj kršitev

Čeprav se je na shodu zbrala le peščica ljudi, so policisti v dveh primerih ugotovili kršitve zaradi neuporabe zaščitne maske in nezadostne razdalje med udeleženci. Kršiteljem so izrekli le opozorila. V dveh primerih pa so izvedli identifikacijske postopke in tako nadaljujejo z nadaljnim zbiranjem obvestil.

K.N.

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih