fbpx
Mestnik
Foto: Primorske noviceSlika je simbolična
Aktualno Dogodki Kronika in policijska poročila

Na območju Novega mesta vse več nesreč, ki so jih povzročili vozniki pod vplivom alkohola

Od leta 2013 je na cestah na območju PU Novo mesto v prometnih nesrečah, ki so   jih  povzročili  vozniki,  ki  so  vozili  pod  vplivom  alkohola  ali prepovedanih  drog umrlo 30 ljudi. Kar 34% povzročiteljev smrtnih prometnih nesreč je bilo pod vplivom alkohola ali drog.

“Vse  voznike  ponovno  pozivamo, naj vozijo le trezni. Če so pili alkoholne pijače  naj  ne  sedejo  za  volan,  ampak naj vozi nekdo, ki ni pil. V tem obdobju  opozarjamo  tudi  na  upoštevanje  vseh  drugih  cestno  prometnih predpisov,  predvsem  na prilagoditev hitrosti vožnje razmeram na cesti. Te so  namreč  na  izpostavljenih delih mokre in spolzke, na cesti je tudi več odpadlega listja. Na odgovorno ravnanje opozarjamo tudi kolesarje in pešce, saj  tudi  pri njih alkohol predstavlja dejavnik tveganja. Poskrbijo naj za vidnost, nosijo odsevna telesa in svetlejša oblačila.”

Tudi  v  prometu  velja  –  bodimo odgovorni do sebe in drugih. Z uživanjem alkohola ali drog bistveno povečamo tveganje za prometno nesrečo in s tem v teh težkih časih še dodatno obremenjujemo naše zdravstvene delavce.

PU Novo mesto

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih