fbpx
Mestnik
Aktualno Dogodki Novice Občina

Novo mesto: brezplačno parkiranje na treh javnih površinah

Včeraj dopoldne je potekala videokonferenca seje županov mestnih občin združenja ZMOS, na kateri so župani mestnih občina odločili, da bodo mestne občine glede na prekinitev izvajanja javnega prometa in upoštevajoč lokalne posebnosti določile parkirišča, kjer bo omogočeno brezplačno parkiranje. “Izkušnje iz prvega vala so pokazale, da je ponekod ta ukrep povzročil tudi neželene posledice, predvsem veliko zasedenost parkirišč v mestnih središčih z dolgotrajno parkiranimi vozili. Slednje je oteževalo parkiranje stanovalcev z dovolilnicami in dostop do nekaterih storitev,” so sporočili iz MONM.

Na MONM so sprejeli odredbo, da se na treh javnih površinah ne plačuje parkirnina v času veljavnosti sprejete odredbe, in sicer v obdobju med 16.11.2020 in 30.11.2020. Gre za parkirni prostor ob Težki vodi pri Kandijski cesti in parkirno hišo ob športnem kompleksu Portoval ter parkirni prostori na Trdinovi ulici.” Osnovni namen ukrepa je omiliti posledice neizvajanja javnega potniškega prometa za njegove uporabnike. Za nujne prevoze starejših in invalidov je še naprej na voljo sistem prevozov Rudi.”

K.N.

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih