fbpx
Mestnik
Foto: Primorskenovice.si
Aktualno Kronika in policijska poročila

V Novem mestu otroka zbil avto

Policisti Policijske uprave Novo mesto so intervenirali v 77 nujnih primerih in na številko113 prejeli 271 klicev. Obravnavali so dve prometni nesreči, v katerih so se udeleženci lažje poškodovali in šest prometnih nesreč, v  katerih je nastala premoženjska škoda. Posredovali so zaradi 17-ih kršitev javnega reda in miru na javnih krajih in v zasebnih prostorih. S področja kriminalitete so obravnavali sume kaznivih dejanj poškodovanja tuje stvari, vlomov in tatvin. Posredovali so zaradi nesreče pri delu, sprožitve signalno varnostne naprave in nezakonitih prehodov
državne meje
, poroča PU Novo mesto.

Včeraj, okoli 8. ure, so policiste iz bolnišnice obvestili, da oskrbujejo otroka, ki naj bi ga zbil avto. Policisti PP Novo mesto so zbrali obvestila in ugotovili, da se je nesreča zgodila na Lamutovi ulici v Novem mestu. 10-letni otrok je z dvorišča stanovanjske hiše stekel na cesto v trenutku, ko je po njej pravilno pripeljala 74-letna voznica osebnega  avtomobila. Starši so poškodovanega otroka odpeljali v bolnišnico, kjer so mu oskrbeli lažje poškodbe. Okoliščine policisti še preverjajo.

Poškodovan kolesar

Policisti PP Dolenjske Toplice so bili okoli 13.30 obveščeni o prometni nesreči pri Brezovi Rebri. Opravili so ogled in ugotovili, da je 65-letni kolesar zaradi neprilagojene hitrosti izgubil oblast nad kolesom, padel in se poškodoval. Moškega so reševalci oskrbeli in odpeljali v bolnišnico.

Vlomi in tatvine

Na območju Vrhpeči  (PP Novo mesto) je med  31.5. in 2.6. nekdo iz rezervoarja delovnega stroja iztočil in odtujil okoli sto litrov goriva.

S strehe stanovanjske hiše na Otočcu je v noči na 2. 6. neznanec odtujil okoli pet metrov bakrenih žlebov.

V noči  na 2. 6. je v Šentjerneju nekdo vlomil v drvarnico ob stanovanjski hiši in odtujil motorno žago. Lastnika je oškodoval za 500 evrov.

Oškodovanec je policiste obvestil, da je v zadnjem mesecu dni na Koštialovi ulici neznanec vlomil  v  klet  stanovanjske hiše in odtujil več kosov električnega ročnega orodja in aluminijaste lestve. Ocenjuje,  da  je
oškodovan za 4.000 evrov.

V noči na  3. 6. so bili policisti obveščeni o vlomu v prodajalno v Veliki Loki. Okoliščine  policisti še preiskujejo, po prvih zbranih obvestilih pa naj bi storilec vlomil skozi vrata in odtujil tobačne izdelke.

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih