fbpx
Mestnik
neurje, gasilci, podrta drevesa
Slika je simbolična.
Aktualno Kronika in policijska poročila

Neurje zopet povzročilo škodo v 8 občinah; 3 nesreče

Včeraj je neurje večjega obsega zopet povzročalo škodo v 8 občinah okoli Novega mesta. V Trebnjem, Mokronogu, na Mirni, v Sevnici, Škocjanu, Šentjerneju, Kostanjevici in Krškem so našteli več kot 47 dogodkov, podrtih dreves in odkritih streh, ki so jih odstranjevali in sanirali gasilci.

Nesreče z nevarnimi in drugimi snovmi v naravi, prometu

Včeraj, ob 18.17 se je v Tomšičevi ulici v Trebnjem razlilo kurilno olje iz zbiralnika. Gasilci PGD Trebnje so prečrpali 300 litrov kurilnega olja in postavili vpojna črevesa. Obveščene so bile pristojne službe.

Nesreče v cestnem prometu

Včeraj, ob 20.52 je na cesti Bič—Žužemberk pri naselju Reber, občina Žužemberk, padlo drevo na vozeče osebno vozilo. Gasilci PGD Žužemberk so drevo odmaknili in pomagali lastniku vozila pri pritrditvi tovora nazaj na streho vozila. Usmerjali so promet in pomagali policistom na kraju dogodka.

Požari na sredstvih cestnega prometa

Danes, ob 4.46 je na odseku od avtocestnega priključka Mirna Peč proti industrijski coni Mirna Peč, občina Mirna Peč, gorelo tovorno vozilo v predelu katalizatorja. Gasilci GRC Novo mesto in PGD Trebnje so požar pogasili, ohladili rezervoar za gorivo, nevtralizirali izteklo gorivo in oprali cestišče. Na kraju je bil prisoten dežurni delavec cestnega podjetja, so sporočili na Upravi RS za zaščito in reševanje.

Sorodni članki

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih