fbpx
Mestnik
policija
Poročilo dežurnih policistov PU Novo mesto.
Aktualno

Nevarno vijugal po cesti

Policisti Policijske uprave Novo mesto so posredovali v 48 nujnih primerih in na številko 113 prejeli 171 klicev. Obravnavali so prometno nesrečo z lažjimi telesnimi poškodbami in pet prometnih nesreč, v katerih je nastala
premoženjska škoda. Posredovali so zaradi 13-ih kršitev javnega reda in miru na javnih krajih in v zasebnih prostorih. S področja kriminalitete so obravnavali sume kaznivih dejanj nevarne vožnje v cestnem prometu, lahke telesne  poškodbe, poškodovanja tuje stvari, vlomov in tatvin. Posredovali so zaradi iskanja pogrešane osebe in nezakonitih prehodov državne meje.

Okoli 19.30 so bili policisti obveščeni o nevarni vožnji voznika kombija, ki naj bi na avtocesti med Bičem in Trebnjim vijugal po vozišču in ogrožal druge udeležence v prometu. Policisti PPP Novo mesto so se takoj odzvali, kršitelja izsledili  in ustavili. Med postopkom so ugotovili, da gre za 56-letnega državljana Hrvaške, ki je imel v litru izdihanega zraka 0,39 miligramov alkohola. Odvzeli so mu vozniško dovoljenje, prepovedali nadaljnjo vožnjo in zaradi kršitev izrekli globo.

Vlomi in tatvine

V Brežicah so na Šolski ulici in na Maistrovi ulici v noči na 6. 12. neznanci vlomili v več garaž. Po prvih ugotovitvah  so iz dveh garaž odtujili aluminijasta platišča in zaboj za ribiško opremo, v ostalih primerih pa povzročili le  premoženjsko škodo zaradi poškodb vrat. Okoliščine policisti še preiskujejo.

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih