fbpx
Mestnik
Aktualno Novice

NOVA OKUŽBA V NOVEM MESTU

Včeraj so opravili 2848 testiranj in potrdili 122 novih okužb, od tega ponovno eno v občini Novo mesto. V bolnišnice so včeraj na novo sprejeli 8 obolelih, 9 pa so jih odpustili. Hospitaliziranih je bilo 63 obolelih, od tega pa jih je 13 na intenzivni negi, dve osebi s koronavirusom pa sta umrli. Umrli sta osebi iz Maribora in Rogaške Slatine.


KAKO PA SO PRIPRAVLJENI V NOVOMEŠKI BOLNIŠNICI

V novomeški bolnišnici imajo na voljo 20 postelj, dovolj pa imajo tudi medicinskih ventilatorjev in druge potrebne opreme. Bolj jih skrbi pomanjkanje kadra. “Če bo problem, bo zato, ker ne bomo imeli dovolj kadra za delo z ventilatorji,” je pojasnil strokovni direktor novomeške bolnišnice Milivoj Piletič. Ne bojijo se le okužb med zaposlenimi temveč tudi odsotnosti zdravstvenega osebja že zaradi tega, ker bi kot starši morali ostati doma zaradi otrok.
Trenurno v bolnišnici intenzivno delajo tudi na programu , ki ga zaradi epidemije niso mogli izvesti v spomladanskem času, zato so kadrovsko še bolj obremenjeni. “Malo težje nam bo že zato, ker bomo skušali oskrbovati paciente s covidom-19 ob tem, da bomo normalno skušali peljati naprej tudi ostalo dejavnost,”je povedal Piletič.

STA; K.N.

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih