fbpx
Mestnik
FOTO: Novomeške mažorete.
Aktualno Novice Šport Zanimivosti & Zabava

Novomeške mažorete večkratne državne prvakinje

Pretekli vikend je v Brežicah potekalo 8. Državno prvenstvo Mažoretne zveze Slovenije. Po dveh letih omejitev in prilagajanja so mažorete letos lahko končno spet zaplesale pred polno dvorano navijačev, pokazale koreografije, ki so nastajale v preteklem letu ter se potegovale za najvišja odličja.

Novomeške mažorete so se skozi oba dneva predstavile v skoraj vseh kategorijah.

V soboto so se na parketu pomerile neformacije, novomeščanke pa so domov prinesle kar 5 medalj.

Zoja Mujić je v kategoriji SOLO KADET plesala prvič in zasedla odlično 7. mesto.

V kategoriji SOLO JUNIOR sta v Novo mesto romali kar dve najvišji odličji – državna prvakinja v kategoriji je postala Pia Novak, na drugo stopničko pa je stopila Iza Pelko.

Državna podprvakinja v kategoriji SOLO SENIOR je postala Klavdija Drenik.

Tudi v kategoriji parov so se dekleta odrezala odlično. Karin Brodnik in Lara Hrovat sta med KADETSKIMI PARI osvojili 2. mesto, Pia Novak in Iza Pelko pa sta si v kategoriji PAR JUNIOR priplesali zlato medaljo in naslov državnih prvakinj. V hudi konkurenci PAROV SENIOR je v Novo mesto odšlo 7. (Alja Brulc in Brina Gregorčič) ter 8. mesto (Ema Avbar in Iva Zarja Karničnik).

V nedeljo so na parket najprej stopile najmlajše, cici mažoretke, ki so se pomerile v kategorijah PRVI KORAK in CICI KORAK. Novomeške cicike so si v kategoriji PRVI KORAK priborile kar 15 zlatih medalj, 3 srebrne in 2 bronasti. Skupina pa je v kategoriji CICI KORAK osvojila še eno zlato medaljo.

Kot zadnje so se v nedeljo pomerile formacije. Obe skupini Novomeških mažoret sta se odrezali več kot odlično in ponovno dokazali, da sodita v sam vrh slovenskih mažoretnih skupin.

Skupina kadet si je z energično koregrafijo izpod rok Ule Fink in Maše Rauh priplesala bronasto medaljo. Skupina junior, pod vodstvom Nike Fink in Nine Kumer, pa je z vrhunsko odplesano koreografijo v težki konkurenci prepričala sodnike in osvojila 1. mesto ter s tem naslov DRŽAVNIH PRVAKINJ.

Za Novomeškimi mažoretami je nedvomno najuspešnejše državno prvenstvo, saj so se z naslovom državnih prvakinj okitile v kar treh kategorijah. Odlični rezultati dokazujejo, da je nivo dela vsako leto višji, nastopi vedno bolj izpiljeni in da dekleta vedno znova navdušujejo tako gledalce kot sodnike. Naslednja postaja pa je Praga, kjer se bodo dekleta konec oktobra borila za še višja odličja na evropski ravni, so zapisali v sporočilu za javnost.

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih