fbpx
Mestnik
komunala novo mesto
Aktualno Dom Občina

Odvoz kosovnih odpadkov

Sončni dnevi so tu in počasi že razmišljamo o spomladanskem čiščenju hiš in stanovanj.


Zbiranje kosovnih odpadkov poteka na osnovi predhodnega osebnega naročanja, sporoča Komunala Novo mesto. Naročilo lahko posredujete prek telefona 07 39 32 492 ali elektronske pošte narocilo@komunala-nm.si. Po prejetem naročilu po e-pošti na (zapišite tudi kontaktno telefonsko številko), vas bodo poklicali in se z vami dogovorili za dan odvoza odpadkov. Naročilo velja za en odvoz, do 2 m3 kosovnih odpadkov. V kolikor ob najavljenem odvozu ne boste mogli zagotoviti svoje prisotnosti, morate kosovne odpadke pripraviti na vidno in dostopno mesto tako, da bo nedvoumno razumljivo, kaj želite oddati. Odvoz kosovnih odpadkov izvajajo celo leto.

Na območju, kjer izvajajo javno gospodarsko službo je postavljenih že 42 zbiralnic. Odpadno jedilno olje je odpadek, ki moti proces naravne razgradnje: če ga odvržemo med biološke odpadke, na kompost ali drugam v naravo, ga morajo mikroorganizmi razgrajevati več let. Poleg tega se odplaknjeno olje počasi nalaga na stene kanalizacijskih cevi, kar sčasoma oteži prehod ostalih odplak, povzroči neprijetne vonjave in privabi male glodavce. Odpadno olje iz gospodinjstva je potrebno ločeno zbirati in odlagati.

Če še nimate posodice za zbiranje odpadnega olja, jo lahko brezplačno prevzamete na Komunali Novo mesto, na Podbevškovi 12.

Sorodni članki

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih