fbpx
Mestnik
Aktualno Kronika in policijska poročila Novice

Opit 21 – letnik vozil brez veljavnega vozniškega dovoljenja

Policisti Policijske uprave Novo mesto so intervenirali v 61 nujnih primerih in na številko 113 prejeli 232 klicev.  Obravnavali so osem prometnih  nesreč, v katerih je nastala premoženjska škoda in na območju Brežic zasegli  avtomobil kršitelju cestno prometnih predpisov, ki ni imel veljavnega vozniškega  dovoljenja. Posredovali so zaradi devetih kršitev javnega reda in miru na javnih krajih in v zasebnih prostorih. S področja kriminalitete so obravnavali  sume kaznivih dejanj vlomov in tatvin.
Posredovali so zaradi nesreče pri delu, iskanja pogrešanih oseb in nezakonitih prehodov državne meje.

Brežiški policisti so med kontrolo prometa v naselju Brezina v noči na 6. 5. zaradi nezanesljive vožnje ustavili voznika osebnega avtomobila Kia rio. Med postopkom so ugotovili, da gre za  21-letnega  kršitelja, ki nima
veljavnega vozniškega dovoljenja, v litru izdihanega zraka pa je imel 0,73 miligramov alkohola. Avtomobil so mu zasegli in o kršitvah z obdolžilnim predlogom seznanili pristojno sodišče.

Med  4. in 10. 5. poteka prva od treh letošnjih preventivnih akcij za preprečevanje vožnje pod vplivom alkohola, drog in drugih psihoaktivnih snovi. V tem času policisti ob rednem delu, pa tudi z občasnimi poostrenimi nadzori, preverjamo, ali vozniki vozijo pod vplivom alkohola, drog in drugih psihoaktivnih snovi.

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih