fbpx
Mestnik
Aktualno Gospodarstvo Kronika in policijska poročila

Opozorilo banke: Nad vašim računom prežijo goljufi

NLB opozarja na lažna elektronska sporočila, s katerimi skušajo prevaranti pridobiti zaupne podatke komitentov. Kot so zapisali v banki, prevaranti pošiljajo sporočila, s katerimi želijo prejemnike zavesti, da je njihova kreditna kartica blokirana. Prejemnikom svetujejo, da povezave, pripete v sporočilu, ne odpirajo oz. sporočilo izbrišejo.

S klikom na priloženo spletno povezavo želijo prevaranti komitente preusmeriti na lažno spletno stran, na kateri od njih zahtevajo vnos zaupnih osebnih podatkov. Tako pridobljene podatke nato zlorabijo za nepooblaščene plačilne transakcije v breme njihovega bančnega računa, so pojasnili v NLB.

“Vsem prejemnikom tovrstnih e-sporočil svetujemo, da povezave, pripete v sporočilu, ne odpirajo oziroma se na e-sporočilo ne odzovejo in ga enostavno izbrišejo,” so zapisali v banki.

V primeru, da so na osnovi prejetega e-sporočila svoje osebne podatke že vnesli na lažno spletno stran, jim svetujejo, da s pomočjo bančnih strokovnjakov NLB kontaktnega centra prek video klica ali telefonskega klica na številko 01 477 20 00 blokirajo uporabo kreditne kartice.

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih