fbpx
Mestnik
Aktualno Gospodarstvo Novice Vrtci, šole, študij

Osnovna šola Otočec bo dobila nove prostore in vrtec

Župan MO Novo mesto Gregor Macedoni in direktor podjetja TGH d.o.o., Stjepan Jarnević sta podpisala pogodbo za izvedbo dozidave OŠ in vrtca Otočec v vrednosti 2.500.000 evrov. Gradnja naj bi se zaključila v roku 12-ih mesecev.

Župan je povedal, da ga še posebej veseli, da so s podpisom pogodbe izpolnjeni vsi pogoji za izvedbo prepotrebnega prizidka za OŠ Otočec, ki pokriva področje z najboljšimi demografskim potencialom v občini. »Po novogradnji vrtca Videk v Bršljinu je to še en zelo pomemben mejnik pri zagotavljanju pogojev za predšolsko vzgojo v Novem mestu,« je poudaril Gregor Macedoni. Vrtec Videk je leta deloval v prostorih nekdanjega Novoteka v Bršljinu. Pri gradnji so imeli težave z izvajalci, zato je gradnja zamujala. Tako so morali otroke razporediti v vrtec Ostržek ter v najete prostore Plesnega studia Novo mesto.

Kaj bodo pridobili?

Zaradi prostorske stiske je pouk na Osnovni šoli Otočec potekal na dveh lokacijah, prav tako so na šoli zaradi stike morali nekatere prostore – kabinete – preurediti v učilnice. Ravnateljica Mateja Rožman je dejala, da se veseli izgradnje, saj bo to rešitev vseh prostorskih stisk. Tako bo imel vsak oddelek svojo učilnico. Že prihodnje leto se bodo razveselili urejenih prostorov otroškega vrtca z večnamenskim prostorom – športno igralnico, tremi igralnicami s sanitarnimi prostori, prostori za zaposlene ter servisnimi prostori v kletni etaži, v pritličju in nadstropju pa prostorov osnovne šole, pri čemer bodo pridobili šest učilnic, nove kabinete, prostore za strokovne delavce in sanitarije. Vgradili bodo tudi dvigalo, tako da bo zagotovljen neoviran dostop za gibalno ovirane osebe v vse etaže. Celotna vrednost investicije z opremo je ocenjena na okoli 2.900.000 evrov.

K.N.

 

 

 

 

 

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih