fbpx
Mestnik
policija
Foto: Nascas.si.
Aktualno Kronika in policijska poročila

PU Novo mesto: Vlomili v kmetijsko zadrugo Trebnje in povzročili za več kot 2.000 evrov škode

Policisti so na številko 113 sprejeli 274 klice in obravnavali 63 dogodkov, kjer je bilo potrebno posredovanje policije.

Kršitve javnega reda in miru

Policisti so obravnavali tri kršitve javnega reda in miru na javnem kraju

V Ponikvah so brežiški policisti zvečer enemu razgrajaču napisali plačilni nalog, za drugega pa uvedli postopek o prekršku. Omenjena dva sta se najprej sprla, med prepirom pa je 18-letnik 33-letnika še pošprical s solzilcem, ki so ga policisti zasegli.

Nekaj po 22. uri so novomeški policisti intervenirali v Brezju zaradi glasne glasbe. Kršitelju so napisali plačilni nalog in ga opozorili na posledice nadaljevanja kršitve. A opozorilo ni zaleglo in so se morali čez
nekaj minut vrniti, pri čemer so tokrat kršitelju zasegli še radijski sprejemnik z zvočnikom, za kršitev pa uvedli postopek o prekršku.

V noči iz ponedeljka na torek, nekaj po polnoči, so policisti zaradi kršitve javnega reda in miru posredovali v Žihovem selu. Kršiteljici so napisali plačilni nalog.

Prometna varnost

Policisti so obravnavali štiri prometne nesreče z materialno škodo, eno z lahkimi in eno s hudimi poškodbami. Na glavni cesti Krško – Sevnica je pri mostu čez Savo, odcep za Brestanico, popoldne prišlo do prometne nesreče med dvema avtoma in tovornim vozilom. Do prometne nesreče naj bi po prvih ugotovitvah prišlo zaradi prekratke varnostne razdalje 40-letnega voznika osebnega avtomobila, ki je trčil v pred seboj vozeči avtomobil in ga potisnil v zadnji del prikolice tovornega vozila. 52-letni voznik drugega avtomobila se je v nesreči lažje poškodoval in so ga z reševalnim vozilom odpeljali v brežiško bolnišnico.

Nekaj pred sedmo uro zvečer je 60-letna kolesarka s pedalom trčila v robnik pločnika in padla po kolesarski stezi. Odpeljali so jo v bolnišnico, kjer so njene poškodbe okvalificirali kot hude.

Dopoldne so policisti v Metliki 15-letniku zasegli neregistrirano kolo z motorjem, ki ga je vozil brez izpita in brez varnostne čelade.

Kriminaliteta

V Megleniku so neznanci poskusili vlomiti v gospodarsko poslopje. Po prvih ugotovitvah jim to ni uspelo, so pa kljub temu na objektu naredili za dvesto evrov škode.

Med vikendom so vlomili v prostore trgovine kmetijske zadruge Trebnje. Po prvih ugotovitvah so donesli štiri motorne žage znamke Stihl in s tem povzročili nekaj več kot dva tisoč evrov škode.

V Gornjem Suhorju pri Metliki so ponoči ukradli osebni avtomobil Chevrolet tacuma, svetlo modre barve, ljubljanskih tablic. Avto je bil parkiran pred hišo, v bližini so bili originalni ključi, rezervoar goriva pa skoraj poln.

Mejne zadeve in tujci

Policisti so v bližini Sadinje vasi prijeli 23-letnega državljana Pakistana, sicer z italijansko osebno izkaznico, ki pa ni znal točno pojasniti, kako se je peš znašel tam in kam gre. Zaradi suma, da je povezan s skupino, ki so jo policisti prijeli dan prej (ko so morali z bodičastim trakom stinger prisilno ustaviti vozilo, s katerim so poskusili zbežati policistom), so ga pridržali, v delo pa so se vključili kriminalisti.

V Črnomlju so policisti prijeli državljana Afganistana, ki je v državo prišel skrit na tovornem delu prikolice tovornjaka. Na Daljnih njivah so policisti prijeli štiri državljane Afganistana in državljana Maroka. Na
Dvoru so prijeli državljana Maroka in državljana Alžirje, v Straži pa državljana Pakistana. Pri odcepu za Bedenj so prijeli dva državljana Maroka. Postopki s tujci še niso zaključeni.

Robert Perc, PU Novo mesto

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih