fbpx
Mestnik
Aktualno Kronika in policijska poročila

Otrok nepravilno prečkal cesto, vanj trčil voznik

Policisti Policijske uprave Novo mesto so posredovali v 76 nujnih primerih in na številko 113 prejeli 216 klicev. Obravnavali so prometno nesrečo z lažjimi telesnimi poškodbami in pet prometnih nesreč, v katerih je nastala premoženjska škoda. Posredovali so zaradi 11-ih kršitev javnega reda in miru na javnih krajih in v zasebnih prostorih. S področja kriminalitete so obravnavali sume kaznivih dejanj prepovedanega prehajanja meje ali ozemlja države, lahke telesne poškodbe, poškodovanja tuje stvari, vlomov in tatvin. Posredovali so zaradi požara, sprožitev signalno varnostnih naprav in nezakonitih prehodov državne meje.

PROMETNA VARNOST

Poškodovan pešec

Nekaj pred 16. uro so bili policisti obveščeni o prometni nesreči v Cegelnici na območju Novega mesta. Policisti PP Novo mesto so ugotovili, da se je nesreča zgodila, ko je otrok nepravilno prečkal cesto, vanj pa je trčil 39-letni voznik osebnega avtomobila. Otroka so reševalci oskrbeli in odpeljali v bolnišnico.

KRIMINALITETA

Vlomi in tatvineMed 24. 10. in 25. 10. je v Vavpči vasi nekdo iz rezervoarjev dveh delovnih strojev iztočil in odtujil okoli sto litrov goriva.

Na območju Čateža ob Savi je med 20. 10. in 25. 10. neznanec skozi vrata vlomil v počitniško hišo. Odtujil ni ničesar, nastala je le premoženjska škoda povzročena z vlomom.

Poškodovanje tuje stvari

V noči na 25. 10. je na Novem trgu v Novem mestu nekdo poškodoval betonski pitnik za vodo in povzročil za okoli 1.200 evrov škode.

MEJNE ZADEVE IN TUJCI

Prijeli tihotapce in tujce, ki so nezakonito vstopili v Slovenijo

Okoli 18. ure so policisti v Slovenski vasi ustavili voznika osebnega avtomobila Nissan qashqai nemških registrskih oznak. Med postopkom so ugotovili, da državljan Sirije v vozilu prevaža sedem državljanov Turčije, ki so nezakonito vstopili v Slovenijo. Dva tujca je tihotapec prevažal v prtljažniku vozila. Nekaj pred 19. uro je na Obrežje na vstop v Slovenijo pripeljal voznik osebnega avtomobila Suzuki ignis ukrajinskih registrskih oznak. Policisti so opravili mejno kontrolo in ugotovili, da 65-letni državljan Ukrajine prevaža šest državljanov Iraka in državljana Belorusije, ki ne izpolnjujejo pogojev za vstop v Slovenijo. Nekaj pred 22. uro so na območju Drnovega kontrolirali voznika osebnega avtomobila znamke BMW, serije 5, hrvaških registrskih oznak. 40-letni državljan Hrvaške je prevažal pet državljanov Kitajske, ki so nedovoljeno vstopili v Slovenijo. Državljanu Sirije, državljanu Ukrajine in državljanu Hrvaške so odvzeli prostost, jih pridržali in jim zasegli vozila. S kazenskimi ovadbami zaradi kaznivih dejanj prepovedanega prehajanja meje ali ozemlja države jih bodo privedli k preiskovalnemu sodniku. Policijski postopki z državljani Turčije, Iraka, Belorusije in Kitajske še potekajo.

Nedovoljeni prehodi državne meje

Policisti so na območju PP Brežice (Slovenska vas, Rigonce, Brežice, Dobova, Trnje, Jereslavec, Podvinje, Kapele, Podgračeno) izsledili in prijeli 35 državljanov Afganistana, 13 državljanov Bangladeša, 12 državljanov Sirije, deset državljanov Pakistana, osem državljanov Rusije, dva državljana Indije, po enega državljana Iraka, Palestine in Maroka in na območju PP Črnomelj (Cerovec pri Črešnjevcu, Miliči) štiri državljane Afganistana, tri državljane Maroka in državljana Sudana. Policijski postopki s tujci, ki so nezakonito vstopili v Slovenijo, še niso zaključeni.

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih