fbpx
Mestnik
Slika je simbolična. FOTO: AMZS.si
Aktualno Kronika in policijska poročila

63-letnica umrla ob padcu s traktorja

PROMETNA VARNOST

V prometni nesreči življenje izgubila voznica traktorja

18. 8. ob 6.50 smo bili obveščeni o prometni nesreči na območju Lončarjevega Dola (PP Sevnica). Po prvih ugotovitvah policistov s kraja nesreče naj bi 63-letna voznica med vožnjo po lokalni cesti izgubila oblast nad  traktorjem in zapeljala s ceste. Ob padcu s traktorja se je tako hudo poškodovala, da je umrla na kraju nesreče.  Policisti okoliščine še preiskujejo.

Poškodovana voznica skiroja

17. 8. okoli 10.30 smo bili obveščeni, da v bolnišnici oskrbujejo 27-letno žensko, ki naj bi se poškodovala v prometni nesreči. Policisti PP Novo mesto so zbrali obvestila in ugotovili, da se je nesreča zgodila na Ljubljanski cesti, kjer je 27-letna voznica električnega skiroja zaradi neprilagojene hitrosti izgubila oblast nad skirojem, padla in se lažje
poškodovala.

Vozilo izločili iz prometa

Policisti PP Novo mesto so med kontrolo prometa na Otočcu ustavili voznika kombija. Med postopkom so  ugotovili, da 24-letni kršitelj vozi tehnično neizpravno vozilo, na katerem so bile nameščene registrske tablice, ki pripadajo drugemu vozilu. V kombiju je prevažal več oseb, kot je dovoljeno, otroci pa na sedežih niso bili zavarovani z ustreznimi zadrževalnimi sistemi. Vozilo so izločili iz prometa in vozniku zaradi številnih kršitev izdali plačilni nalog.

KRIMINALITETA

Tatvina

Iz kleti stanovanjskega bloka na Cankarjevi ulici v Krškem je nekdo odtujil moško cestno kolo znamke Nakamura in žensko kolo sive barve s prtljažnikom. Lastnik ocenjuje, da je oškodovan za okoli 1100 evrov.

MEJNE ZADEVE IN TUJCI

Nezakoniti prehodi državne meje

Policisti so med opravljanjem nalog varovanja državne meje na območju PP Brežice  (Jesenice, Trnje, Nova vas pri Mokricah) izsledili in prijeli 34 državljanov Bangladeša in Indije in državljana Gvineje. Policijski postopki s tujci, ki so nezakonito prestopili državno mejo, še niso zaključeni.

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih