fbpx
Mestnik
policija
Aktualno Kronika in policijska poročila

Ponarejanje denarja, tatvine, požar, nezakoniti prehodi državne meje

Policisti  Policijske uprave Novo mesto so intervenirali v 74 nujnih primerih in na številko 113 prejeli 248 klicev. Obravnavali so šest prometnih nesreč,  v katerih je nastala premoženjska škoda. Posredovali so zaradi 17-ih kršitev  javnega reda in miru na javnih krajih in v zasebnih prostorih. S področja kriminalitete so obravnavali sume kaznivih dejanj ponarejanja denarja in tatvin. Posredovali so zaradi požara in nezakonitih prehodov državne meje.

KRIMINALITETA

Tatvina

Z dvorišča stanovanjske hiše v Birčni vasi je v noči na 18. 8. nekdo odtujil kolo z motorjem znamke Tomos, registrske številke NM 2R-E1.

MEJNE ZADEVE IN TUJCI

Nezakoniti prehodi državne meje

Policisti so med opravljanjem nalog varovanja državne meje na območju PP Brežice (Sela pri Dobovi, Slovenska vas, Jesenice, Velika Dolina) izsledili in prijeli 19 državljanov Indije,  pet državljanov Turčije, državljana Iraka, državljana  Maroka, državljana Srbije in državljana Kosova in na območju PP Črnomelj (Sinji  vrh) tri državljane Kameruna.  Policijski postopki s tujci, ki so nezakonito prestopili državno mejo, še niso zaključeni.

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih