fbpx
Mestnik
FOTO: FB PKD
Aktualno Kronika in policijska poročila

Pijanega kradljivca avtomobila so včeraj pritisnili ob tla

Policisti so od zadnjega poročanja na številko 113 sprejeli 196 klicev, od tega je bilo 65 dogodkov takšnih, ki so zahtevali policijsko posredovanje, so nam sporočili s policijske uprave Novo mesto.

Mejne zadeve in tujci

Policisti so obravnavali 81 tujcev, za katere so ugotovili, da so notranjo mejo prestopili brez ustreznih dokumentov oziroma niso izpolnjevali pogojev za bivanje na območju Republike Slovenije. Tokrat jih je bilo po državljanstvu (domnevno, saj postopki še niso zaključeni) iz Rusije (26), Bangladeša (18), Afganistana (14), Maroka (13) ter Pakistana, Indije, Šri Lanke in Kitajske. Dva so obravnavali na Libni, sedem na avtobusu, enega na vlaku, preostale pa na območju Brežic, Obrežja, Rigonc in Dobove.

Javni red in mir

Policisti so obravnavali sedem kršitev javnega reda in miru na javnem kraju.

Črnomaljski policisti so bili zvečer nekajkrat v kraju Lokve zaradi prijav kršitev javnega reda in miru. Začelo se je z razbito šipo na avtu, nadaljevalo z razbijanjem po hiši, zaključilo s plačilnimi nalogi, ki so jih policisti napisali 27-letniku dva, 25-letniku pa enega. Pri posredovanju so uporabili tudi telesno silo, da so oba razboriteže spravili narazen.

Policisti so dopoldne in popoldne posredovali v Mihovici zaradi prijav kršitev javnega reda in miru. Najprej so dopoldne 27-letniku napisali plačilni nalog, ker je žalil soseda, nato pa so nekaj po sedemnajsti uri posredovali v sporu med več osebami zaradi motenja posesti. Vsi postopki še niso zaključeni, policisti nadaljujejo z delom.

S tujim avtom pijan v naročje policistov

Nekaj pred sedmo zvečer so policisti na številki 113 prejeli več klicev, da naj bi 18-letnik iz Lokev na Poganški v Novem mestu ukradel modro Toyoto. Novomeški policisti so nekaj minut zatem vozilo opazili in ga ustavili v Žabji vasi. Policisti so vozniku brez veljavnega vozniškega dovoljenja avto (ki naj bi bil sicer last enega od družinskih članov, uporabnik vozila pa je iz Poganške ulice) zasegli. Vozilo je sicer veljavno registrirano. Zaradi suma vožnje pod vplivom alkohola so mu odredili preizkus alkoholiziranosti, ki je pokazal 0,57 mg/l alkohola v izdihanem zraku.

Vozniku očitajo več prekrškov iz področja varnosti cestnega prometa, prislužil pa si je tudi plačilni nalog zaradi nedostojnega vedenja do uradne osebe.  V letošnjem letu so ga že nekajkrat obravnavali zaradi kršitev javnega reda in miru in prekrškov iz področja prometne varnosti.

Sorodni članki

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih