fbpx
Mestnik
Aktualno Dogodki Novice Zanimivosti & Zabava

Poletje se začne z ribami – recept za ribe iz pečice

Sestavine za 2 osebi

  • 2 ribe (brancin, orada…)
  • sol
  • limona
  • strok česna
  • vejica peteršilja
  • 2 žlici olivnega olja
  • majhen košček masla

Postopek:

  1. Najprej ribo očistimo in pri tem pazimo, da se ne razlije žolč, ki greni ribo.
  2. Ribo osolimo in ji dodamo malo limoninega soka. Počakamo 5 minut in jo nato osušimo s papirnato brisačo. V notranjost ribe damo strok česna, košček masla in vejico peteršilja.
  3. Segrejemo olivno olje, ki mu dodamo kanček masla ter dodamo osušeno ribo.
  4. Pečemo približno 25 minut pri 180 stopinjah.

Priloga:
Kot prilogo lahko zraven dodamo tudi krompir v kosih. Postrežemo pa lahko tudi tržaško omako.

Za tržaško omako potrebujemo:

  • šop peteršilja
  • strok česna
  • 3 jedilne žlice olivnega olja
    Peteršilj in česen čim bolj na drobno nasekljamo. V posodi zmešamo peteršilj in česen ter dodamo olivno olje. Omako pustimo stati vsaj pol ure.

Dobro je vedeti:
Nekaj minut pred koncem pečenja lahko za boljši okus v pekač dodamo malo belega vina.

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih