Sestavine za 2 osebi
- 2 ribe (brancin, orada…)
- sol
- limona
- strok česna
- vejica peteršilja
- 2 žlici olivnega olja
- majhen košček masla
Postopek:
- Najprej ribo očistimo in pri tem pazimo, da se ne razlije žolč, ki greni ribo.
- Ribo osolimo in ji dodamo malo limoninega soka. Počakamo 5 minut in jo nato osušimo s papirnato brisačo. V notranjost ribe damo strok česna, košček masla in vejico peteršilja.
- Segrejemo olivno olje, ki mu dodamo kanček masla ter dodamo osušeno ribo.
- Pečemo približno 25 minut pri 180 stopinjah.
Priloga:
Kot prilogo lahko zraven dodamo tudi krompir v kosih. Postrežemo pa lahko tudi tržaško omako.
Za tržaško omako potrebujemo:
- šop peteršilja
- strok česna
- 3 jedilne žlice olivnega olja
Peteršilj in česen čim bolj na drobno nasekljamo. V posodi zmešamo peteršilj in česen ter dodamo olivno olje. Omako pustimo stati vsaj pol ure.
Dobro je vedeti:
Nekaj minut pred koncem pečenja lahko za boljši okus v pekač dodamo malo belega vina.