fbpx
Mestnik
policija, pu nm
Aktualno Kronika in policijska poročila

Policijsko poročilo Novo mesto: vdrli v gostilno, trgovino v Bršljinu ter ukradli traktor v Šentjerneju

Policisti Policijske uprave Novo mesto so posredovali v 71 nujnih primerih in na številko 113 prejeli 199 klicev. Obravnavali so devet prometnih nesreč, v katerih je nastala premoženjska škoda in v Brežicah zasegli avtomobil kršitelju cestno prometnih predpisov, ki je vozil brez veljavnega vozniškega dovoljenja in je odklonil strokovni pregled. Posredovali so zaradi 11-ih kršitev javnega reda in miru na javnih krajih in v zasebnih prostorih. S področja  kriminalitete so obravnavali sume kaznivih dejanj grožnje, poškodovanja tuje stvari, vlomov in tatvin. Posredovali so zaradi požara in nedovoljenih prehodov državne meje.

KRIMINALITETA

Vlomi in tatvine

Med 10. 4. in 11. 4. je v Novem mestu nekdo vlomil v gostinski lokal in odtujil  blagajno z menjalnim denarjem. Z vlomom in tatvino je povzročil za okoli 1.000 evrov škode.

Na Ljubljanski cesti v Novem mestu je v noči na 11. 4. nekdo vlomil v prodajalno in odtujil več parov športnih copat v vrednosti okoli 400 evrov.

Med 7. 3. in 11. 4. je v kraju Golobinjek na območju PP Novo mesto neznanec vlomil v zidanico in odtujil televizijski sprejemnik. Lastnico je oškodoval za okoli 500 evrov.

V Šentjerneju je med 1. 4. in 11. 4. nekdo iz pomožnega objekta odtujil traktor Mini rider, tip 76-SDE. Lastnika je oškodoval za 2.000 evrov.

Med 7. 4. in 11. 4. je v naselju Strelac na območju PP Novo mesto neznanec vlomil v nenaseljeno stanovanjsko hišo in odtujil kosilnico in škarje. Lastnik ocenjuje, da je oškodovan za okoli 700 evrov.

Na Otočcu je med 10. 4. in 11. 4. nekdo iz odklenjene stanovanjske hiše odtujil tri motorne žage, varilni aparat in baterijski vrtalnik. Lastnika je oškodoval za 1.700 evrov.

MEJNE ZADEVE IN TUJCI

Prijeli sprovajalca in tujce, ki so nedovoljeno vstopili v Slovenijo

Med opravljanjem nalog na območju Obrežja so policisti nekaj po 15. uri ustavili avtomobil hrvaških registrskih oznak. Med postopkom so ugotovili, da državljan Romunije v vozilu prevaža pet državljanov Turčije, ki so nedovoljeno vstopili v Slovenijo. Državljanu Romunije so odvzeli prostost, ga pridržali in mu zasegli avtomobil. S kazensko ovadbo zaradi kaznivega dejanja prepovedano prehajanje meje ali ozemlja države ga bodo privedli k preiskovalnemu sodniku. Policijski postopki z državljani Turčije še potekajo.

Nedovoljeni prehodi državne meje

Policisti so na območju PP Brežice (Obrežje, Rigonce, Dobova, Brežice) izsledili in prijeli 24 državljanov Nepala, 22 državljanov Maroka, osem državljanov Rusije, štiri državljane Kube, dva državljana Bangladeša, dva državljana Sirije,  dva državljana Pakistana, dva državljana Indije, državljana Alžirije, državljana Afganistana in državljana Šrilanke. Policijski postopki s tujci, ki so nedovoljeno prestopili državno mejo, še niso zaključeni.

Sorodni članki

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih