fbpx
Mestnik
Glavni trg. Foto: Atelierarhitekti.si.
Novice Aktualno Dogodki Občina

Ponovno oživljanje Glavnega trga

S prenovo Glavnega trga, ki je zahtevala rekonstrukcijo mestnega prometa, je bila v ospredje postavljena želja po oživljanju dogajanja v starem mestnem jedru. Z izbruhom koronavirusa je moralo zamreti vsakršno mestno življenje, a se to počasi vrača na tlakovano promenado. Odprte terase tamkajšnjih lokalov vabijo na kavico in klepet, velik in prazen centralni prostor pa kliče k zapolnitvi z barvito množico.

Znova na tržnico

Sicer trenje ljudi na enem mestu v današnjem času ni priporočljivo, vseeno pa se je občina odločila za ponovno obuditev nekaterih tradicionalnih dogajanj na prostem. Že ta vikend bo odprta Novomeška tržnica, ki se bo odvijala vsako soboto od 9. do 13. ure. Lokalci bodo ponujali končne artikle, proizvode ekološke in integrirane pridelave ter hortikulturne pridelke.

Za ljubitelje hrane

Glavni trg bo gostil tudi Odprto kuhno, ki je bila aprila odpovedana in se bo do septembra odvijala enkrat mesečno. Prvič jo lahko obiščete že 23. maja. Odprta kuhna deluje primarno v Ljubljani. Na Pogačarjevem trgu vsak petek, od marca do konca oktobra, letos sicer z nekoliko zamaknjenim začetkom, kuharski mojstri pripravijo raznovrstno paleto gurmanskih užitkov. Svoje delovanje je kuhna razširila še v Celje, na Ptuj, v Novo Gorico in Koper ter koncept prinesla tudi na naš trg. Obiščite jo in se prepustite trendovskim hitom svetovne in domače kuhinje.

D.B.

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih