fbpx
Mestnik
Policija
Aktualno Kronika in policijska poročila

PP Novo mesto: 21-letni voznik napihal 0,90 mg alkohola

Policisti Policijske uprave Novo mesto so posredovali v 66 nujnih primerih in na številko 113 prejeli 223 klicev. Obravnavali so prometno nesrečo z lažjimi telesnimi poškodbami in pet prometnih nesreč, v katerih je nastala premoženjska  škoda. Zasegli so avtomobil kršitelju cestno prometnih predpisov, ki je vozil brez veljavnega vozniškega dovoljenja. Posredovali so zaradi 12-ih kršitev javnega reda in miru na javnih krajih in v zasebnih prostorih. S področja kriminalitete so obravnavali sume kaznivih dejanj lahke telesne poškodbe, poškodovanja tuje stvari in tatvin. Posredovali so zaradi iskanja pogrešane osebe, požara in nedovoljenih prehodov državne meje.

PROMETNA VARNOST

Poškodba motorista

Sevniški policisti so bili nekaj pred 10. uro obveščeni o prometni nesreči v Sevnici. Opravili so ogled in ugotovili, da je 60-letni voznik parkiral osebni avtomobil na parkirnem prostoru. V trenutku, ko je odprl vrata vozila, je mimo pripeljal 58-letni motorist, ki je trčil v vrata in padel. Lažje poškodovanega motorista so reševalci oskrbeli in odpeljali v bolnišnico.

Kršitelj pod vplivom alkohola

Policisti PP Krško so iz smeri Krškega proti Sevnici okoli 17.30 zaradi nezanesljive vožnje ustavljali voznika  osebnega avtomobila znamke Chevrolet. Kršitelj znakov policistov ni upošteval in je nadaljeval z vožnjo. Zapeljali  so za njim in ga ustavili na območju Senovega. Med postopkom so ugotovili, da gre za 21-letnega kršitelja, ki je imel v litru izdihanega zraka 0,90 miligramov alkohola. Odvzeli so mu vozniško dovoljenje, prepovedali nadaljnjo vožnjo  in o kršitvah z obdolžilnim predlogom seznanili sodišče. Zaradi nedostojnega vedenja so mu izdali plačilni nalog.

KRIMINALITETA

Prijeli tatu

Krški policisti so bili obveščeni o tatvini kontejnerja, ki je bil postavljen na območju Vrbine. Takoj so pričeli izvajati aktivnosti v okviru preiskave  kaznivega dejanja tatvine in ukradeni kontejner našli na območju Spodnjega Starega Grada. Kontejner je bil zasežen in bo vrnjen oškodovanemu podjetju. Zoper osumljenca bodo policisti na pristojno tožilstvo podali kazensko ovadbo.

Tatvina

V kraju Hrib pri Cerovcu na območju PP Črnomelj je nekdo iz odklenjene zidanice odtujil motorno žago.

MEJNE ZADEVE IN TUJCI

Prijeli sprovajalca in tujce, ki so nedovoljeno vstopili v Slovenijo

Okoli 12. ure so policisti na območju Obrežja ustavili avtomobil hrvaških registrskih oznak. Med postopkom so  ugotovili, da 46-letni državljan Hrvaške prevaža štiri državljane Rusije, ki so nedovoljeno vstopili v Slovenijo.  Državljanu Hrvaške so odvzeli prostost, ga pridržali in mu zasegli avtomobil. S kazensko ovadbo zaradi kaznivega dejanja prepovedano prehajanje meje ali ozemlja države ga bod  privedli k preiskovalnemu sodniku. Policijski postopki z državljani Rusije še potekajo.

Nedovoljeni prehodi državne meje

Policisti so med opravljanjem nalog varovanja državne meje na območju PP Brežice  (Rigonce,  Obrežje,  Dobova,  Slovenska vas, Bizeljsko, Drnovo, Ponikve, Loče) izsledili in prijeli 24 državljanov Maroka, 18 državljanov Rusije, 11  državljanov Nepala, šest državljanov Kube, šest državljanov Indije, štiri državljane Armenije, tri državljane Kameruna, dva državljana Pakistana in državljana Afganistana. Policijski postopki s tujci, ki so nedovoljeno prestopili državno mejo, še niso zaključeni.

Sorodni članki

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih